Kuten niin monen muunkin meidänkin viikonloppu ohjelmaan kuuluu usein käynti  Kärkkäisellä. Ihan vain sen vuoksi, että siellä oikeasti on melkeinpä kaikki tuotteet aina hieman edullisemmin kuin muualla.  Tänään  käyntimme syy oli tässä.
1083553.jpg
Syy on siis tuo iso vihreä, eli pikkumiehelle babybjörnin pottatuoli. Väri on aivan ihanan herneen vihreä, käyttöön ei ole viellä päässyt, mutta huomenna olisi tarkoitus aloittaa pottatreenaus.

Koska Kärkkäisellä Novitan langat ovat halvimmat Oulussa, täytyy sieltä aina mukaan ottaa ainakin yksi kerä. Olenkin ihmetellyt miten Kärkkäisellä kerä voi maksaa aina muutaman kymmenen senttiä vähemmän kuin muiden tarjouksessa olevat langat? Esimerkiksi tuo 7-velvestä on 3,2 euroa kerä ja huopanen 4,9 euroa. Myös Puikot ovat halpoja. Esim. kuvassa olevat 80 cm 4.5 mm pyöröt maksavat 3,40  euroa (Prym), kun sama tuote on esimerkiksi Prismassa 5,5 euroa. Mielestäni aika iso hintaero.

Luulin muuten ennen, että Novitan langat ovat hyviä. Paljompa tiesin. Tutustuttuani blogien ihmeelliseen maailmaan tuo harhaluulo karisi nopeasti. Juuri kukaan ei tee isoja töitä kotimaisen valmistajan langoista eikä hirvesti pieniäkään. Olenkin hävennyt tietämättömyyttäni ja käynyt muutaman kerran ihka oikeassa lankaliikkeessä ihailemassa toinen toistaan upeampia lankoja. Vielä tosin en ole uskaltautunut mitään ostamaan, sillä hoitorahalla eläessä pitäisi olla jokin suunnitelma ostamilleen langoille. Muuten tulee konkurssi. Sitä paitsi olen lankaliikkeessä aina hirveän hämilläni ja tunnen itseni tyhmäksi, kun en oikein tunnista eri lankalaatuja heti ensi silmäyksellä. Tosin merkit ja nimet ovat pikkuhiljaa tulleet tutummiksi blogien kautta.

Niin ja puikot tietenkin pitää ensi sijassa päivittää addeihin! Ei taida talous antaa myöten. Bambupuikot olisivat ihanat. Niillä tuli aina kudottua kotona asuessani. Äidilläni oli 90-luvun alussa lankaliike ja sitä kautta nämä ihanuudet tulivat meidän talouteen. Muistan ala-asteella kun minä poika puikottelin bambupuikoilla, kun muut rassukat väkersivät sukkaa kansakouluajoilta peräisin olevilla metallipuikoilla.