Eilen postilaatikosta tipahti Stockmannin tarjouslehti. Selasin sitä ja olin tipahtaa sohvalta. Neulemyssy 31,90 (normaalihinta 39.90). Suomalainen käsinneulottu fleeseevuorella. Suunnittelija Mary Pihlaja. No joo. Tuo Mary Pihlaja on ilmeisesti joku kovakin hattusuunnittelija? Anteeksi maalaisuuteni, mutta en ollut hänestä aikaisemmin mitään kuullut. Myssy näyttää erehdyttävästi virkatulta, siis tuollainen peruspipo, jossa on irtokukka koristeena. Näitä olen kyllä nähnyt blogeissa vaikka kuinka paljon, mutta tiedä häntä onko Pihlaja mallin alkuperäissuunnittelija.

Tiedän kyllä mistä tuo hinta määräytyy, materiaalin (jota ei mainoksessa ollut ilmoitettu) ja työtuntien lisäksi täytyy mukaan vielä laskea verot, sosiaali- ja tet-maksut, alvit ynm. Niin ja tietenkin Stockmann lisä. Tuo on varmaan oikea hinta, jos haluaa Suomessa vähän voittoakin työstään. Silti. Minulla ainakin jäisi hyllyyn tuolla hinnalla, mutta ehkä näillekin on markkinansa. Pitää seuraavalla kerralla käydä näitä ihmettelemässä, kun kaupungille on asiaa.

Minulle on muutenkin suuri arvoitus paljonko käsityöt maksavat. Onko tuo reilu 30 euroa piposta ihan ok hinta? Entä jos haluan myydä villasukat naapurille, paljonko niistä kehtaisi pyytää. Asiaa on tarkoitus tutkia viikonloppuna naisten joulumessuilla. Siis Oululaisilla sellaisilla.