Näin käy minulle harvoin. Jokin pitää saada puikoille heti, keskeneräisten töiden kustannuksella. Perjantaina kävin lähimarketissa ja sieltä tarttui mukaan samoksen uutta oranssia. Samokset oli saatava heti puikoille. Ja niinpä eilen illalla ompelin jo nappeja tähän.
1303779.jpg
1303780.jpg
Ohje: Novita kevät 2006
Malli: Vauvan huppari (avautuu vain novitaan rekisteröityneille)
Lanka: Samos keltainen ja oranssi
Puikot: 4,5 ja 5,0 mm pyöröt
Koko: 80-86 cm
Paino 194 g
Muuta: Muutin hupun tavalliseksi kaulukseksi ja kiinnityksen napeiksi.

Kuten painosta huomaa, olisi neljä keltaista kerää riittänyt varmaan ihan hyvin, etenkin jos olisi tehnyt vähän lyhyemmän. Ei kuitenkaan harmita, sillä sen verran kiva tuo lopputulos on. Todella aurinkoinen, voisi jopa sanoa, että aika pääsiäistipumainen. Mukavan nopea projekti muutenkin. Killi, kili: takakappale valmis, kili kili hihatkin jo valmiit. Yleensä en välitä ihan vain sileän neulomisesta, mutta tässä se oli todella mukavaa. Kunnostauduin muutenkin minulle epätyypillisesti ja ostin jo lauantaina napit ja sain ne heti ommeltua kiinni. Löysin eurokankaasta sopivia oransseja pingviinejä. Se oli löytö, sillä ainakin Oulun eurokankaan nappivalikoima on sanalla sanoen huono, ainoat lastennapit olivat juuri nämä ja vain tällä värillä. Tyytyväinen.

Tämä oli toinen neulontakokemus samoksella. Haukuin ilmeisesti syyttä samosta viimeksi. Nyt ei ollut läheskään yhtä keinotekoista fiilistä. Suurimpana syynä siihen taisi olla ne novitan taipuvat muovipuikot (ja toki tuo lollipopin pätkävärjätty saattaa olla pinnaltaan erilaista). Neulon muuten nykyään enää harvoin suorilla puikoilla. Neulon lähes aina pyöröillä myös tasoa. Se vain on jotenkin helpompaa. Ei tule sohittua vieressä könyävää taaperoa ja silmukat pysyvät paremmin kyydissä tauoilla. Lisäksi hartiat tykkkäävät enemmän.

Keltaista samosta tuli siis tuhottua kolme ja puoli kerää. Oikeastaan aika koomista, että lankavarasto ei loppujen lopuksi hirveästi pienentynyt. Oranssia tuli ostettua varmuuden vuoksi kaksi kerää, jos olisi joutunut hihoja raidoittamaan. Niin ja oli pakko ostaa kaksi muutakin kerää samosta. Poistoväriä, kun oli niin halvalla. Ei oikeastaan harmita. Tätä lankaa tekisi mieli virkata.

Sisu-sukat eivät sattuneista syystä edistyneet viikonloppuna. Toinen on jo valmiina. Pitää kaivaa motivaatiota jostain että viitsii palata vielä toisen sukan kimppuun.