Pimeitä kuvia jokseenkin onnistuneista tuotoksista. Uusien lankojen testailua.

4162040307_c50c27aafb.jpg

Malli: Shetland triangle (rav) (kirjasta Wrap Style)

Lanka: Novita luxus alpaca 113 g

Puikot: 5,0 mm

En ole ikuna neulonut alpakkaa. Monet kerrat olen hypistellyt keriä kädessä, mutta jotenkin tuo lankalaatu ei ole vakuuttanut minua. Marraskuun harmauden keskellä päätin piristää itseäni ja hakea anttilasta muutaman novitan kerän, kun kerran olivat halvennuksessa.  Päätin tehdä huivin, vaikkakin tämä on varmasti "so last seasonia", niin päädyin perinteiseen kolmiohuiviin. Pitäisi varmaan tehdä suuria kaulureita tai jotain, mutta kun olen päätynyt siihen, että tämän malliset huivit ovat parhaita takin alla kauluksen peittona. Mallia piti pähkäillä hyvä tovi. Onneksi on räveltämö, en edes muistanut, että olen shettiksen ohjeella tehnyt aiemminkin huivin ja että minulla on sen ohje tallella. Niinpä päädyin tähän maailman yksinkertaisimpaan pitsihuivimalliin.

Olin henkisesti valmistautunut karvaiseen lankaan (siis olin kuullut huhua alpakan karvaisuudesta), mutta yllätyin positiivisesti, ainakin tämä valkoinen oli lyhyempi kuituista ja vähemmän karvaista kuin keskimääräisesti esim. nalle. Muutenkin lanka on aivan ihanan pehmoista, juuri sopivan paksua ja mukavan kuohkean tuntuista. Oikeastaan ainoa asia mistä voisi purnata on se, että värejä on vain kolme. Ei minulla ole mitään maanläheisiä värejä vastaan, mutta no kun olisi siinäkin väripaletissa useampia vaihtoehtoja kuin hiirenharmaa, vaalea ruskea ja likaisen valkea. Jos värikartassa olisi esim. tumman harmaata tai suklaan ruskeaa tekisin itselleni villatakin. Puhumattakaan kuinka ihania vauvan vaatteita tästä syntyisi. No kevään värikarttaa odotellessa.

4162041113_7e936250b3.jpg

4162022469_65de951682.jpg

Marraskuun ankeuden selätystä vol 2. Tein itselle polvisukat. Lankana näissä on tumman ruskeaa sisua ja sandenes Garnin Mini palettia. Kärjestä aloitettu, muistaakseni 15 silmukkaa 2,5 mm puikoilla. Tiimalasit ja levennykset tarpeen mukaan. Raidoitin näitä aina kolme kierrosta ruskealla ja kolme raitalangalla. Mitähän tähän oikein sanoisi. Sisu oli ihan kiva yllätys. Olen aiemmikin siitä jotain tehnyt ja silloin en tykännyt sen liukkaudesta ja pörheydestä, mutta tämä ruskea käyttäytyi varsin mallikkaasti. Tai sitten se vain tuntui siltä sillä tuo mini paletti ei sitten osannut käyttäytyä ollenkaan. Todella epätasainen lanka. Välillä oli isoja könttejä ja välillä lanka oli aivan hiuksen ohutta. Tuli vähän sellainen fiilis kuin olisi neulonut hahtuvalla. Ehkä ärsyttävintä tässä langassa oli kuitenkin se, että löyhäkierteisyytensä vuoksi se takkuuntui sisun kanssa mielettömään solmuun. Siinä sitten vietä laatuaikaa aina muutaman raidan jälkeen. No toivottavasti tämä ominaisuus sitten näkyy käytössä ja ohuet kohdat vähän niinkuin huopuvat kiinni (vaikka lanka on siis super washia). Muuten tykkäsin langan väreistä, tosin toisessa sukassa pukkasi pelkkää lilaa ja lanka piti poikkasta ja tehdä ns. sisäkääntö. Riittoisia lankoja molemmat, sisua meni reilu puolitoista kerää ja palettia reilu puolikas.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Koetan palata ensi viikolla asiaan erään pakkopullatyön merkeissä.