Kiitos yosemite kommenteista. On aina mukava kirjautua vuodatukseen ja huomata että joku on kommentoinut!

Tiedättekö siinä räveltämön sisäänkirjautumissivulla olevat kirjoneulelapaset. Ne ovat kummitelleet alitajunnassa siitä asti kun ensimmäisen kerran kävin kyseisen paikan antia kurkkimassa. No nyt ne on mullakin:
1632593.jpg
Ohje: Magnificent mittens
Malli: Chapter 5/16
Lanka: Vaalean ruskehtava 7 veikka ja sininen jussi (104 g)
Puikot: 3, 5 mm sukkikset

Jos olen asian käsittänyt oikein, on tuo kirja ulkomaiden Haavisto. Eli sitä on lähes mahdotonta saada ja jos sattuu löytämään niin hinta on sen mukainen. Enkä ihmettele yhtään. Harvoin törmää kirjaan, jossa kaikki mallit ovat toteuttamiskelpoisia. ehkä vähän vieroksun niitä leveitä ranneosia, mutta toisaalta ne ovat kyllä kauniita. Ekana oli tosiaan pakko tehdä nämä. Olin aika skeptinen toteuttamistavan suhteen. Miksi ihmeessä pitää tehdä ylhäältä alaspäin. Päätin kuitenkin olla ennakkoluuloton ja kokeilla yhtä paria. Aloituksessa meinasi mennä hermot, mutta yllätys, yllätys, kun maltoin ottaa kirjan käteen ja lukea ohjeet kertaalleen läpi, kävi ilmi, ettei se ollutkaan niin vaikeaa. Peukun sovittaminen ylhäältä alas tehtäessähän on helpompaa. Niin ja peukalo tehtiin ensin kokonaan irrallaan ja se liitettiin valmiina tohon lapaseeen. Purnasin tätäkin vastaan, mutta loppu peleissä tämähän on mukava tapa tehdä lapasia. Peukalot eivät jää odottamaan viimeiseksi pakkopullaksi.

Kirjassa on muuten parasta se, että silmukkamäärät mahdollistavat 7 veikka jämien tuohoamisen. Osaisi vielä päättää minkä ohjeen sitä seuraavaksi tekisi. Ilmat suosivat taas lämpimien asusteiden teon. Voisi se vähän lämmitä tai ainakin tuo jumalaton tuuli voisi hellittää.