Viime viikolla katsastin lähi-euromarketin lankalaareja (kuten jokaisella kauppareissulla). Jo pitkään siellä on ollut kori, jossa on woolin neliraitaa ilman hintalappua. Nyt sitten otin ja tarkistin hinnan sellaisella kivalla, piipittimellä. Aiemmin en ole kyseisestä langasta ollut kiinnostunut, mutta laitteen ilmoittama 1,6 euroa alkoi jo enemmän kiinnostaa. Ostin kaksi kerää ajatuksena pipo. Kotiin päästyäni ajattelin, että josko tekisi vilsongit pojalle. Ei muuta kuin hakemaan yksi lisäkerä. Aloitin housun lanhjetta, mutta jo muutaman raidan jälkeen aloin ajatella, että lanka on ihan kivan väristä. Eihän sellaista raski ulkotamineiden alle piilottaa. Surffailua ja lehtien selaamista, päädyin villatakkiin. Ja ei kun lisää lankaa hakemaan.
1871316.jpg
1871318.jpg
Malli: Novita kevät 2007
Lanka: Novita wool neliraita 212 g
Puikot: 3,0 mm ja 3,5 mm
Koko: 90 cm

Malli on tuollainen peruskiva, pientä palmikkoa. Olisi saattanut olla kivemman näköinen ihan perus 2 o, 2 n ribillä. Pohdinkin pitkään kummin teen, mutta päädyin sitten tähän, josko olisi vaikka vähän lämpimämpi. Niin ja ohjeessa oli langanmenekki 350 grammaa. Hmph, vähän ajattelinkin, että onpa kova syömään lankaa tuo malli. Nyt sitten on reilu kaksi kerää neliraitaa, mitähän siitä. Josko sitten ne villahousut. En muuten tykkää tuosta itseraidoittuvasta. Älyttömästi menee hyvää lankaa hukkaan, kun pitää pätkiä, jotta saa raidat täsmäämään. Niin ja vois ne saman värierän kerät keriä alkavaksi joko päältä tai sisältä, ei joko tai. Kiva kun selvittelee kerän sisällä olevaa sylttyä 15 minsaa ja huomaa yhden raidan jälkeen, että tämä ei nyt oikein mätsää. Mistähän sitä vielä marisisi:)

Nyt on puikot tyhjänä. Mitähän sitä sitten. Tänään alkoi sukkasato. Minut muuten löytää hillokellarista. Varmaan sitä voisi jotkut sukat aloittaa. Kävin tänään ostamassa kerän sitä uutta oranssia nallea. Osaisi vain päättää mallin. Toisaalta tekisi mieli liiviä, olisi tumman harmaata nallea juuri sen verran.

Räkätauti alkaa pikkuhiljaa helpottamaan. Ei tämä ollutkaan kovin paha, lähinnä räkä valuu (mies ja poikakin sairastavat). Kurjaa vain kun on ollut toinen toistaan kauniimpia syysilmoja ja sisällä pitää vain mähiä. Hyvää alkanutta viikkoa!