Halusin löysät kotisukat, jotka eivät kiristä mistään ja eivät ole liian paksut, mutta kuitenkin sopivan lämpimät. Syntyi hengailusukat.
1231766.jpg
Ohje: N. Bush, Knitting Vintage Socks
Malli: Infant's Fancy Silk Sock 
Lanka: Novita Nina
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot
Koko: naisen n. 39 (tein siis aavistuksen verran isommilla puikoilla ja paksummalla langalla, kuin ohjeessa)
Muuta: Tein tiimalasikantapään ja perus kärkikavennukset

Näistä tuli kivat. Tuo nina soveltuu juuri tällaiseen sukkamalliin, se on ihanan flanelimaista eikä tässä haitannut sen ryhdittömyys, se oli lähinnä eduksi. Vielä tuota lankaa olisi vajaa kaksi kerää jäljellä. Mitähän siitä keksisi. Halusin kokeilla tiimalasikantapäätä. Muistelen että olen sellaiset pykännyt johonkin vauvan sukkiin muutama vuosi takaperin. Mukavan helppo malli, ei tarvi nostella silmukoita ja kavennella. Kun vain pääsisi rei'istä eroon niin ei tarvitsisi lankaa ja neulaa käytellä ihan niin paljon. En ymmärrä miten siitä kantapään ja teräosan välistä saisi sen ison reiän pois. No kai tässäkin harjoitus tekee mestarin.

Tuo Bushin kirja on minulla kirjastosta lainassa. Oli lievästi pettymys. Suorilta en löytänyt mitään toteuttamisen arvoista, liian pienille puikoille ja ohuille langoille oli minun makuuni nuo mallit. Eikä mikään ollut niin kiva, että olisin jaksanut alkaa soveltamaan mallia paksummille langoille, noita kauniita ohjeitahan on muutenkin vähän liikaakin. Uskoni Buskiin kuitenkin palautui eilen, kun hain kirjastosta toisen opuksen. Nimittäin Knitting on the road, jossa oli paljon enemmän minun makuuni olevia malleja. Osaisi vain valita mikä pääsee ensimmäisenä puikoille. Tuon kirjan nimeä vain ihmettelin. Aika monimutkaisia (lue: vaatii ohjeen seuraamista) minun mielestäni esimerkiksi bussimatkoille, mutta ehkäpä suuressa maailmassa nuo työmatkustelut yms. ovat paljon pitempi kestoisia kuin mitä me olemme täällä koto Suomessa tottuneet. Ehtii hyvin asemoida ohjeet paikoilleen neulomisen ajaksi.