Kyllä huomaa, että lisääntyvä auringonvalo on suoraan verrannollinen neulomisen vähentymiseen. Tulee huono omatunto, jos ei ole ulkona tai puuhaa siivousta tms. Lisäksi uudella pyörällä pitää hurjastella:) Onneksi tänään on sateinen ja harmaa päivä, voi hyvällä omalla tunnolla tarttua taas puikkoihin.

Mutta tällaista pientä on valmistunut viikonloppuna.
1506316.jpg
Tossut on tehty novitan muksuextran ohjeella ja lankana wooli (22 g). Ihan kivat, mallikuvion yms. takia ei niistä tullut sellaisia über söpöjä, kuten vauvantossujen pitäisi olla, mutta menettelee. Tein ohjeen mukaisesti nyörit, mutta saattaa olla että haen silkkinauhat kaupasta, tulee kauniimmat. Nämä menee varastoon odottamaan sopivaa syntyvää pikkuista.

Vasemman puoleiset sukat ovat 7 veikkaa ja oikeanpuoleiset nallea. Molemmissa koko on n.22. Tykkään etenkin noista kirkkaamman punaisista sukista. Raidoitushan on suorastaan törkeästi kopioitu Hannaliiniltä. Hänellä kun on aina niin kauniita sukkia. Minun raidoitus generaattori rajoittuu yleensä tasaraitoihin tai varren muutamaan raitaan. Otin siis oppia mestarilta. Painoa näillä on yhteensä 65 g. Molemmat parit menevät varmaankin venla-keräykseen.

Minua on siis vaivannut neulomis-plääh, kuten asia niin kauniisti ilmaistaan. Osaltaan asiaan vaikuttaa sekin, että suuri osa parhaista ohjeista on netissä ja meillä ei ole printteriä. Tai on, mutta se on kaapissa ja tietokoneelle tarvittava ohjelma on kadonnut. Lisäksi kun tuohon muutaman kympin printteriin ostettiin uusi väripatruuna, ei tulostusjälkeä saatu enää kunnolliseksi, veikkaan että rivien ja suorien viivojen hyppely ei ole kivaa ruutukaavioissa. Yleensä kun teen netistä ohjeita, niin katson ne joko suoraan koneelta tai sitten teen pieneen mustakantiseen muistiinpanokirjaani merkitöjä ja piirroksia, miten asia etenee. Se on vain vähän hidasta ja turhan tuntuista hommaa. Miehen pistän joskus monimutkaisimpia ohjeita printtaamaan töissä. Mutta kun ei aina viitsisi. Joka tapauksessa tämän vuodatuksen pointti oli se, että hullaantuisin varmaan aivan totaalisesti jos minulla olisi printteri. Tulostelisin mitä erikoisempia ohjeita ja neuloisin aamusta iltaan. Aah, no ei vaiskaan. Asia on tullut ajankohtaiseksi, sillä teen sheldonia. Jos vilkaisee ohjetta, voi huomata, että se on aika pitkä. Sen verran yksinkertainen, että ei maksa vaivaa kirjoittaa, kirjoitusajassa kun ehtii neuloa jo melkein koko elukan. Kuitenkin ohjetta tarvii lähes koko ajan. Niinpä roikun koneella ja teen kilpparia ja toivon, että se isona myös näyttää kilpparilta.

Näihin tunnelmiin, hyvää päivänjatkoa.