Ensin vastaus kommentteihin:

Elinalle: Joo olen tietoinen tuosta, että kirjoneuletta voidaan myös leikata. Olen törmännyt tähän tekniikkaan vanhoissa neulekirjoissa, joissa on esitelty juuri näitä norjalaisia villapaitoja. Minulla ei tosin ole ompelukonetta, enkä muutenkaan ole erityisemmän taitava sen käytössä. Joten rohkeus puuttuu tällaisen aloittamiseen ainakin vielä.

TiinaR: Niin en minä tuota palmikkoa ihan omasta hatusta vetäissyt, sieltä modasta se löytyy...

Kyllä on mahtavaa tämä Suomen talvi nykyään. Kävin äsken kiertämässä pikku lenkin vaunujen kanssa ja joka paikassa on reilu kerros vettä jään päällä. Eilen harkitsin vakavasti sellaisten jääpiikkien ostamista, siis sellaisten jotka asennetaan jalkojen pohjaan. En todellakaan tiedä miten tuolla pystyisi kävelemään, jos ei olisi vaunujen aisaa tukena. Kalevassa näkyikin olevan taas juttu siitä, miten kaatumiset ovat ruuhkauttaneet päivystyksen. Tulisi edes vaikka sellaiset reilut 10 asteen pakkaset niin voisi testata tosi oloissa kaikkia niitä pipoja ja vanttuita, joita on tullut tehtyä. Huopasesta tehdyt lapasetkin on ollut tasan kerran kädessä valmistumisen jälkeen, nimittäin -8 asteessa ja vähän turhan lämpimät olivat. Kyllä ennen talvet oli talvia, jopa täällä Oulun korkeudella. Voi niitä aikoja.

Nyt ei ole mitään valmista. Eilinen hitaasti neulomisen ideologia ei vissiin mennyt puikkoihin asti, sillä starskystä valmistui puolitoista etukappaletta eilen. Enkä edes neulonut tosissaan. Oikeaan etukappaleeseen tosiaan piti vähän rukata niitä oikeita silmukoita, että tuli symmetristä. Nyt ovat hihat puikoilla ja yritän selvittää miten tuo kaulus oikein tehdään, hmm ehkä se siitä. Pitäisi varmaan opetella lukemaan koko ohje ennen aloitusta, mutta kun en yleensä sisäistä ohjeita kunnolla vasta kuin tehdessä, joten yleensä vain vilkuilen ohjeen läpi. Villasukka utelikin jo laitanko napit vai vyön. Napit olisivat varmasti käytännöllisemmät, mutta niiden ompeleminen ei ole suosikkilistani kärkipäässä. Niin ja sitten ne pitäisi käydä ostamassa. Keskustasta asti. Ja sitten pitää tietenkin käydä myös lankakaupassa jos keskustaan lähtee ja sehän nyt olisi ihan hirveetä (ainakin lompakolle). Tietenkin sitten voisi käydä siinä uudessa nappikikassa, jossa huhujen mukaan on myynnissä myös lankoja...Ehkäpä sittenkin kallistun nappien puolelle...