Vielä on lapaskuuta jäljellä.  Vähän kukkasia pimeään marraskuuhun. Odottelin, josko aurinko olisi vaikka näyttäytynyt, mutta ei, joten kuvat ovat taas pimeitä. Seuraavan kerran sitten helmikuussa:)
2100699.jpg
2100691.jpg
Malli: Talvikukkasia
Lanka: Novita florica sininen, valkea ja lila (76 g)
Puikot: 3,0 mm ranteessa ja yläosassa 2,5 mm
Koko: naisen

Malli on ollut to do-listalla pitkään. Muutaman kerran olen aiemmin näitä aloittanut, mutta väri valinnat eivät sitten loppujen lopuksi ole miellyttäneet. Tämä sini-valkea yhdistelmä osottautui kuitenkin loppujen lopuksi onnistuneeksi valinnaksi, kaikkien epäilysten ja uskonpuutteen jälkeenkin. Ohjeesta voisi sanoa sanasen. Sen lisäksi, että kuvio on minusta aivan ihana ja omaperäinen, on ohje harvinaisen selkeä ja mietitty. Ranneosan jälkeen lisätään silmukoita (jota allekirjoittanut ei huomannut, kuin vasta kaaviota 3 aloittaessa, mikä selittää eksottisen puikkovalinnan eli isommat puikot ranteessa ja pienemmät itse työssä). Lisäksi näissä on pieni peukalokiila, joka sulautuu mitä mainioimmin pääkuvioon. Ensimmäisen kerran lapasissa törmäsin ilmiöön, jossa peukalokiilaan lisätyt silmukat jäivät "elämään" peukalon jälkeenkin kuvioon. Ja se toimi. Niin ja kaiken kaikkiaan tämä ylistys on aiheellinen sen vuoksi, että näin omaperäinen ja hietto malli on ilmainen.

Lapaskuukin näyttää loppumisen merkkejä. Eiköhän nämä jääneet viimeiseksi pariksi vaikkakin hain eilen kirjastosta Haaviston (omaa kappalettahan minulla ei ole) ja jotkin mallit kutkuttelevat mieltäni. Tuntuu vain, että puikoille voisi välissä päästää jotain ihan muuta. Kaiken kaikkiaan saldo on siis kahdeksan paria. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että sain itselleni tehtyä sormikkaat, joille on ollut jo pitkään tarvetta.

Miehen tennessee-paitaa on tullut tikuttua. En tiedä tuleeko siitä mitään. Inhottavaa materiaalia koko puuvilla, ensinnäkään sille ei ole kunnon miesten ohjeita ja toisekseen sen käyttäytyminen ei ole minun makuuni. Katotaan mitä tulee, jos tulee ylipäätään mitään.

Sääennustuksista ja räystään tippumisesta päätellen tämä viikon talvi on nyt ohi täälläkin. Pitää varmaan mennä kolamaan pihaa pojan kanssa niin kauan kuin sitä hupia riittää. Hyvää viikonloppua!