Yritän parantaa tapani ja päivitellä vähän useammin, ettei pääse syntymään miljoonan pikkutyön postauksia. Siitäkin huolimatta, että ilmat eivät todellakaan helli kuvaajaa. Tänään on aavistuksen verran kirkkaampi päivä kuin eilen, ei ainakaan ole sumua.

Tämä pipo on valmistunut jo aika päivää sitten. Lauantaina kun mies hääri takapihalla sopivasti se päässään niin muistin käydä räppäsemässä kuvan.

4067403405_69703d0b81.jpgMalli: Käänteinen Ullasta (120silmukkaa)

Lanka: Novita luxus cloud (himpun verran alle kaksi kerää)

Puikot: 4,0 mm

Mies hukkasi jc-piponsa ja toivoi juuri samanlaista uutta tilalle. No minua ei hirveästi harmittanut hukkaantuminen sillä vanha oli 7 veikkaa ja aika nyppääntynyt. Niin ja vaikka pipo-ohje muuten on ihan kiva ja toimiva niin jotenkin en tykkää niistä päälaen kavennuksista, jotka tuppaavat nousemaan päälaelle nypyksi. Päätin kokeilla käänteisen ohjetta ja sehän toimi vallan mainiosti. Pipo ja päälaen kavennukset sulautuvat miehen päähän täydellisesti. Lanka oli uusi tuttavuus minulle. Mukaan se tarttui lähinnä täydellisen punaisen värinsä takia. Mutta kyllä lanka oli muutenkin aika lähellä täydellisyyttä. Ihanan pehmoista lankaa neuloa ja ilmeisesti myös päässä. Toistaiseksi ei ole myöskään nyppääntynyt tai venähtänyt, kuten pelkäsin sille käyvän. Tulen kyllä toisenkin kerran neulomaan tuosta langasta jotain, hintakin kun on vielä kipukynnyksen alapuolella (taisi olla kärkkäisellä 3,7 euroa).

Eilen starttasi lapaskuu, jossa minäkin tietenkin olen mukana suurena lapasfriikkinä. Suuren suuria tavoitteita minulla ei ole, mutta nämä lapaset piti saada aikaiseksi, ne kun on luvattu tehdä jo viime toukokuussa. Nyt siis niitä mustia kuvia.

4068152394_8132def198.jpg

Malli: Give a Hoot (rav)

Lanka: Novita tempo (069) vajaa kerä

Puikot: 5,0 mm

Malli oli tuttu ja hyväksi havaittu. Aikaa näiden tekemiseen ei montaakaan tuntia tuhraantunut. Tempo oli uusi tuttavuus ja veikkanpa, että jää tähän ainoaan kertaan. Ei siinä oikeastaan ollut mitään isoa vikana, mutta jotenkin tuo 35 % akryylia paistoi läpi. Muutenkin lanka on aika löyhäkierteistä ja pörröistä jo neuloessa, joten saattaapi nyppääntyä todella nopeasti. Niin ja hinta on minusta aika iso tässä lagassa, noin niinku siihen nähden, että keinokuitua on niin paljon, muttei muuten ole mitenkään erikoista. En kyllä voisi kuvitella tekeväni esim. villatakkia tästä langasta, sen verran inhan tuntuinen materiaali puikoilla (miltä se sitten tuntuu päällä?). Sinällään harmi, että tämän langan värikartta maanläheisine sävyineen miellyttää minua kovasti. Minkä ihmeen takia vastaavia värejä ei voi olla novitan luottolangalla isollaveljellä?

Jaa, jos sitä lähtis jatkamaan lapastelua. Ihania malleja on niin monta, että ei oikein tiedä mistä aloittaisi. Hyvää alkanutta viikkoa.