Jostakin syystä lankavarastooni oli eksynyt kerä vihreää nallea. Sellaista miehekkään, metsäisen vihreää, joka ei todellakaan kuulu minun väripirtaani. Muistelen, että jossain mielenhäiriössä ostin sen jotakin kirjoneuletta varten. Olen lankaa koittanut ainakin kolmeen eri sukkamalliin upottaa, mutta joka kerta on purkutuomio koittanut viimeistään kantapäässä. Ei näyttänyt silmääni kauniilta. Kunnes:
1760208.jpg
Ohje: Favorite socks
Malli: Retro Rib Socks by Evelyn A. Clark
Lanka: Novita nalle vihreä (341), 105 G
Puikot: 3,0 mm

Kiva malli, hieman erikoisempi kuin perus ribbisukka. Saatanpa tehdä miesten saapassukkia enemmänkin tällä mallilla. Omaan silmään karunvärinen sukkalanka muotoutui ihan kivoiksi sukiksi. Kirja on kyllä pullollaan toinen toistaan kauniimpia sukkia.

Miehen kesäloma on kummasti vähentänyt neulontaa. Päivisin on puuhaa, pieniä reissuja sinne ja tänne. Pyöräilyä kirjastoon, takapihan nysväämistä. Itselläkin on selvästi lomafiilis, vaikka pojalla meinaakin uhmaikä koetella. Paitsi, että mies leikkasi aamulla ritarinkannukset maantasalle ruohonleikkurilla. Ne kasvoivat aidanvieressä ja olivat hieman painuneet maantasalle vesisateiden vuoksi. Väitti ettei ollut tunnistanut niitä rikkaruohoista. Hmph, arvaatka mökötinkö?

Nyt vaikuttaa, että ilmat alkavat vähän parantua täälläkin. Ei minua hirveästi haittaa se, ettei ole hellettä, mutta on ärsyttävää kun joka päivä sataa. Eikä tiedä yhtään minkälainen sää on kymmenen minsan päästä siitä kun lähdet kotoa pyörällä. Tänään ei sentään ole enää satanut. Jospa se tästä.

Huomenna ajattelin käväistä lankakaupoilla. Jospa sitä löytäisi baijerilaisiin sukkalangan. Elättelen toiveita. Hatara muistikuva on, että nappikikassa olen nähnyt jotakin ohutta yksiväristä sukkalankaa.  Jos ei muuta löydy niin tyydyn varmaankin sisuun tai lanettiin. Tosin tuo lanetti vähän hirvittää, että kestääkö se käytössä mitään ja sisun vääntäminen palmikolle ei ole niitä kaikkein rentouttavampia kokemuksia. Ans kattoo nyt. Harjoitusleiriä olympialaisia vartenhan voi pitää jo huomisesta alkaen, kalevankisojen muodossa. Aurinkoista loppuviikoa!