Tänä aamuna piti käydä taaperon kanssa verikokeessa. Jännitti aikatavalla sillä viimeksi se ei onnistunut. Olemme diabetestutkimuksessa ja siinä kontroloidaan vasta-aineita puolivuosittain. Viimeksi näytteen ottaja oli hermostunut, eikä mielestäni ollenkaan sellainen, jollainen pitäisi olla lastenklinikan labrassa töissä. Täti hermostui ihan silmittömästi, kun suonta ei löytynyt ja tenava huusi koko ajan pahemmin. Nyt asialla oli rautaiset ammattilaiset, toinen tuli pitämään vielä poikaa kädestä. Yllättävän urhea tuo meidän poika oli vaikka verta otettiin ainakin neljään putkeen (tutkitaan samalla keliakiaa ja kilpirauhasarvoja). Rauhoittu jo aina välissä, mutta aina kun silmät osuivat kädessä olevaan neulaan tai minuun (oli siis isänsä sylissä) alkoi huuto. Ennen aamuista koetta minulla oli tunne, että ei tuolta meidän voimakastahtoiselta vesseliltä saakaan otettua verinäytettä ilman nukutusta, mutta niin se vain onnistui. Onneksi on takana.

Jack Bauer huivi nro  2. (Huomatkaa, että kuvat ovat vähän YLI valottuneita).

1295216.jpg
1295219.jpg
Ohje: Anita Gunnars, Tee itse kauniit neuleet
Malli: Perinteinen vauvan kaulaliina
Lanka: Novita wool, vaaleansininen 39 g
Puikot: 3,5 mm ja 3,0 mm sukkapuikot
Koko: 12-18 kk

Kiva ohje. Päätin tehdä taaperolle kaulahuivin, vaikka näistä kai on sellainen tapa, että tenavilla ei saisi olla ulkona mitään härpäkkeitä mihin voi hirttyä. Eipä se kuitenkaan koskaan ole puolta sekunttia kauempaa pois näköpiiristä ja lähinnä autoillessa tahtoo kaula olla paljaampana, kun kypärälakkia ei tule laitettua päätä hiostamaan. Kiva kirja tuo Tee itse kauniit neuleet. Etenkin kahdella samanvärisellä langalla neulominen sai minut kiinnostumaan. En ole tullutkaan ajatelleeksi, että samanvärisellä langalla voi neuloa tiivistä neulosta kirjoneuleen tapaan. Toteuttaisin heti kirjan lapasia jos niistä olisi pula. Sattuneista syistä ei ole:)

Sisu-sukissa ollaan menossa jo toisen varressa (kärjestä aloitetut), josko ne saisi viikonloppuna valmiiksi. Nyt tosin väsyttää sen verran (Bauerin vika) että pitää varmaan penkoa lankavarastoa ja miettiä jotain vähemmän keskittymistä vaativaa, ei jaksa onkia silmukoita ja korjailla virheitä liukkaalla langalla.

AURINKOISTA VIIKONLOPPUA!