Jaahas, jos sitä taas elvyttelisi lapsipuolen asemaan jäänyttä blogiparkaa. Vuodatus näytti muuten aika mielenkiintoiselta. Herjasi uusia kommentteja melkein jokaiseen bloggaukseeni vuodesta 2007 alkaen. Niihinkin joissa ei ollut edes niitä vanhoja. Mielenkiintoista. Pyydän anteeksi jos jonkun asiallinen kommentti jäi näin huomaamatta. Ihan ei riittänyt mielenkiinto jokaista tarkistaa:)

Jonkin verran olisi esiteltävää. Jos aloittaisi vaikka otsinkon mukaisesta. Muuthan tekivät näitä shalom-liivejä jo muutama vuosi takaperin. Tuolloin en erityisemmin innostunut mallista. Hiha-aukot olivat omaan silmääni rumat ja mikä tärkeintä tuollainen vyötäröä häivyttävä malli ei ole omalle vartalolleni kovinkaan imarteleva.

5519392357_07ea967912.jpg

Kului aikaa ja prismasta tarttui mukaan kilo tarjous isoaveljeä. (Mikä siinä on, että en ehdi kivoihin väreihin kiinni ennen kuin ne ovat kadonneet marketin hyllyiltä.) Minulla on vähän skeptinen suhtautuminen novitan tiettyihin lankoihin. En halua käyttää niitä liian monimutkaisiin malleihin. Niinpä muistui mieleen taas tämä vanha hittimalli. Jotain oli muutamassa vuodessa opittu. Nimittäin, että ohjetta voi aina muokata. Mallia otin Ishin (rav) muokkauksista. Tein vielä mallista enemmän villatakkimaisemman ja lisäsin napit koko matkalle. Ja tein pitkät hihat kavennuksin. Hihan suihin tein kierretyin silmukoin reilun joustimen (en pidä löysistä hihansuista). Jotta sain kunnolla istuvan takin lisäilin vielä sopiviin kohtiin vyötärökavennuksia ja -lisäyksiä.

5519393465_724c96c4e2.jpg

Lopputuloksen kruunasi vielä nappi-kikasta löytyneet isot, selvästi erottuvat napit. Jos jotain tekisin toisin, niin tekisin napin reiät keskemmäs (lisäsin muuten alkuperäiseen ohjeeseen kaksi silmukkaa per nappilista) niin ei irvistelisi niin pahasti. Olisi pitänyt luottaa mututuntumaan, että ne kaksi reunasilmukkaa on liian vähän. Aina ei voi voittaa.

5519394497_18d833b5b4.jpg

Malli: Shalom

Lanka: Novita isoveli 550 g

Puikot: 6,0 mm

Niin ja se skeptinen suhtautuminen siihen, että kannataako isoaveljeä käyttää villatakkeihin. Jossain vaiheessa kävi mielessä, että se vaalean rusehtava voisi olla kiva aidez, mutta no kahden käyttökerran jälkeen shalom on niin nuhjuisen näköinen, että taidan ostaa jotain muuta.