Tunnustettakoon näin aluksi, että en ole ollut mikään hirveä virkkausfani. Neulottu pinta on jotenkin kauniimpaa ja jotenkin virkkaamisessa ei ole samanlaista haasteellisuutta. Onhan se vähän yksiulotteista, silmukoita on kuitenkin koukulla yksi kerrallaan. Viime aikoina olen kuitenkin tuntenut viehätystä tähän käsityön lajiin. Ehkäpä minuunkin (kuten olen havainnut muihinkin neulojiin) iski keväällä lämpenevien päivien myötä tarve aloittaa virkkaaminen.

3671588624_99e0c644ab.jpgAluksi kokeilin ihan vähän vain jämä tennesseillä. Sitten totesin, että ei muutama sata grammaa riittänyt mihinkään. Niinpä suuntasin kärkkäiselle. Ja olo oli kyllä kuin lapsella karkkikaupassa kun herkuttelin eri väreillä ja mietin yhdistelmiä. Kerrankin voi sanoa, että novitan suppea lankakartta koitui onneksi, eipä ollut liiemmin valinnan varaa. Päädyin käyttämään seitsemää eri väristä ja lisäksi keskustoissa oli vielä valkeaa ja beigeä. Onneksi lankalaatikossa oli vuosikerta keltaista ja luxus cottonista löytyi vielä vaalean vihreä ja sininen.3670782299_c57fbd2c6f.jpg

Mielestäni värit onnistui ihan ok. Ei liian kirjava, mutta kivan värikäs silti. Jokaisen lapun ympärille virkkasin vielä kerroksen hopean harmaata, jotta tulisi yhtenäisempi ilme.

Virkkausmalli on ihan tuollainen perinteinen kuusikulmio, jossa nurkassa on aina yksi ketjusilmukka. Helppoa kuin heinänteko. Aiemmin ei ole onnistunut saman aikainen virkkaaminen ja esim. surffaaminen, mutta nyt kyllä virkkausvarmuus ja nopeus lisääntyi. Ainakin pylväiden teossa. Ja jokunen lappu tuli naapurusten lasten ihmetyksen aiheeksi myös hiekkalaatikon reunalla tehtyä.

3670782813_d5210d913c.jpg

Koko on pojan sänkyyn sopiva eli reilu 80x160 cm. Menee varmasti hätätapauksessa myös torkupeittona. Niin ja se väite, että näihin lappuihin jää koukkuun on ihan totta. Ekat 70 lappua syntyi reilussa viikossa, jonka jälkeen osa langoista loppui ja peitto ikään kuin oli telakalla muutaman viikon. Yhteensä lappuja taitaa olla 114 (en niin tarkkaan laskenut. Jos jostain pitää herjata niin no, pääteltäviä lankoja oli paljon. Jokaisessa lapussa oli ainakin kuusi langanpäätä ja siis yhteensä ainakin 684 langanpäätä (plus ompelulangat ja silloin kun on joutunut lankakerää vaihtamaan kesken värin). Niin ja kun lappujen himo virkkaus on päällä niin niitä langanpätkiähän ei päätellä välissä... Mutta sitäkin mukavampaa oli sommitella lappuja ja ommella niitä kiinni.

Tykkään kovasti. Vielä olisi ehkä voinut höyryttää, mutta no kun se on kuiteskin pojan peitto niin se on kohta yhtä ryppyinen. En minä kuitenkaan tuota isompaa alkais tekemään. Jokin raja sentään. Sitä paitsi laskeskelin vähän hintaa, että mitä tulis parisänkyyn maksamaan langat niin no, mieluummin ehkä sijoittaisin kuitenkin sisustusliikkeen silkkipäiväpeittoon.

Tennessee muuten käyttäytyi huomattavasti paremmin koukulla kuin puikoilla. Luxus cotton oli sitä vastoin vähän turhan pehmeää ja halkeilevaa. Jaahas mitähän tämän jämälangoista keksisi:)

3671589190_502a9cb2b8.jpg

Malli: Kuusikulmio peitto (esim. Erik Knightin kirjassa koukussa        virkkaukseen)

Lanka: Novita tennessee ja luxus cotton 1150 g

Koukku: 4,0 mm