Viime syksynä tein fifin, koska kaikki muutkin tekivät. Vaikka tiesin, että en sitä mihinkään tule koskaan tarvitsemaan. Tekeminen oli joka tapauksessa mukavaa. Aikansa huivi lojui valmiina, mutta viimeistelemättömänä makuuhuoneen lipaston päällä, kunnes eräänä päivänä päätin purkaa hyvät langat siitä uuteen käyttöön. Purin puolet, n.50 gramman kerän. Mutta sitten langalle ei löytynytkään kohdetta. Kerran purettu pätkärääkätty ei vain napannnut. Yritin sitä käyttää useampaankin paikkaan, mutta aina oli purkutuomio edessä. Kunnes viime viikonloppuna saivat nämä alkunsa.
1578823.jpg
1578821.jpg
Malli: Nine-to-five socks by Nicole Hindes
Lanka: Nalle colori (110 g)
Puikot: 2,5 mm

Tiesin, että malli ei pääse oikeuksiinsa tuollaisella langalla, mutta otin riskin. Sukkien kaunein yksityiskohta eli kantalapussa olevat palmikot hukkuvat kokonaan. Malli on kyllä kaunis ja yksinkertainen (palmikot tehdään neulomalla kaksi silmukaa yhteen), tulen varmaan toisenkin kerran käyttämään tätä ohjetta.

Ensimmäisen kerran tein kärjen tuolla kitchener stitchillä. Onko tuo nyt silmukointia suomeksi. Katsoin YouTubesta mallia. Ei ollut hankalaa, ehkä vähän hidasta minun makuuni.

Näitä tehdessä vahvistui asia, jonka olen jo jonkin aikaa tiennyt. Minä ja pätkävärjättylanka emme sovi toisillemme. Olen yksiväristen lankojen nainen:) Ensimmäisen kerran myös ymmärsin, mitä monessa paikassa parjattu läikittyminen oikein tarkoittaa.

Vaaka on temppuillut. Vähän epäilinkin jotain sen suuntaista, kun ne apilalapaset olivat vain 33 grammaa. Nyt näytti sukille 60 grammaa, mikä ei voinut olla oikein kun melkein koko kerä hupeni. Piti testata, täysinäinen maitopurkki oli puolikiloa. Rassailin vähän ja nyt pitäisi taas toimia.

Viime aikoina olen hakenut inspiraatiota. Tietenkin ravelrystä. Selailen muiden ihmisten jonoja ja napsuttelen itselleni kaikki mahdolliset mallit. Uskomaton määrä kauniita ja toteuttamiskelpoisia malleja sieltä löytyykin. Kun seuraavan kerran inspiraatio on hukassa selaan sitten vain sitä listaa. Mutta kyllä se vie kummasti aikaa. Sitä tehdessä kun ei oikein pysty edes neulomaan...

Taas on viikko loppupuolellaan. Nyt sentään aurinkopaistaa, jospa se kesä ja lämpimät ilmat sieltä kohta tulisivat!