No nysse on valmis.
1622634.jpg
Malli: Yosemite
Lanka: Novita Tennessee, 590 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: L

Tämä on niitä malleja, joka ei todellakaan kolahtanut kun sen ensimmäisen kerran näin Knittyssä. Mutta kun etsin malleja tennesseelle, tiesin heti ravelryn kuvien perusteella, että tämä se on. Koska, minähän en mallitilkkuja tee, niin vähän pisti jännittämään. Lanka vaikutti metrimäärän perusteella aika saman vahvuiselta kuin tennessee, mutta puikko suositus oli 4,5. Yritin ensin nelosilla, mutta vaihdoin kuitenkin 3,5. Hirvitti, että josko tulee liian pieni, mutta ei kuitenkaan, aika soppeli ja ohjeen kokoinenhan tuo on, ehkä olisi voinut olla jopa m-koko. Vielä kivempi tästä olisi tullut, jos lanka olisi kevyempää, tennesseehän on vähän raskaan oloista. Esimerkiki bambusta, kuten Paulalla. Saatanpa tehdä toisenkin jossain vaiheessa. Tykkään, tätä tulee varmasti pidettyä ja paljon.

Ohje oli sikahelppo. En kyllä tiedä tykkäänkö tuosta pyörönä neulomisesta. 300 silmukkaa kierroksella, tuntuu niin hitaalta etenemiseltä. Toisaalta, ekaa kertaa tein hihat ylhäältä alas, ja oli ihan kiva fiilis, kun eilen päättelin vikat silmukat, niin saattoi todeta, ettei enää tarvi kuin päätellä pari hassua langanpäätä.

Huomatkaa, että olen saanut jo napitkin paikoilleen. Kävin torstaina nappikikassa pyörimässä. Siellä ymmärretään pyryharakoiden päälle. Jos ei olisi ollut niin paljon asiakkaita ja vaunuja (+natiasta), olisin jäänyt pitemmäksi aikaa penkomaan sinne tänne asetettuja nappi/strassi/koristekulhoja. Sinne pitää mennä ajan kanssa.

Nyt on vähän pää tyhjänä, että mitä sitä tekisi. Kirjastosta on lainassa Magnificent Mittens, joten kait sitä on tumppuja taas luvassa. Niinpä niin. Aurinkoista viikonloppua, älkää polttako itteänne, uutisissa varoiteltiin uv-säteilystä.