Huivi on pingotettu. Kuvaaminen tuottikin sitten tuskaa. Ekat kuvat ei olleet mistään kotoisin ja sitten on pitänyt sellaista vinkkasta, että ei olisi voinut kuvitellakaan kuvaavansa pitsihärpäkettä ulkona. Ei kuvia voi vieläkään mitenkään ammattitaitoisiksi moittia, mutta minkäs teet, jos vajaan 50 räpäyksen joukosta ei löydy etsimälläkään parempia. Tahtoo järjestelmäkameran.

Kevällä vierailin ihanaisen villiinan-tädin juttusilla ja mukaan lähti kaksi vyyhtiä kamenaa. Ajatuksissa oli suuri villahuivi. Petyin kyllä vähän kamenan värikarttaan, joka oli kyllä kapea. Joukosta löytyi onneksi erittäin kaunis oranssinpunainen väri.

SPA52871 by you.

Malli oli sitten pitemmän aikaa haussa. Lopulta päädyin laminariaan, vaikkakaan en ole täysin vakuuttunut siitä, että pidänkö vai inhoanko mallia. Eli siis mielenkiintoinen mallivalinta jo alkuunsa. Tämä tietenkin aiheutti sen, että huivin muotoutumisen aikana kävin jonkinlaista sisäistä painia siitä, jatkanko vai puranko. Etenkin ensimmäiset kaaviot olivat jokseenkin tuskallisia. En pitänyt ollenkaan niiden neulomisesta. Eikä ne edes ole mielestäni järin kauniita. Ovat sitäpaitsi vähän paksuntuntuisia muuten varsin ohuessa pitsissä, mikä tosin voi johtua myös neulojan käsialasta.

SPA52876 by you.

SPA52869 by you.

Ratkaiseva syy miksi päädyin tähän malliin enkä yksinkertaisempaan ja myös monesti mielestäni toimivampaan huiviin (kuten nyt minttumaarit, zetorit jne) oli se, että ajattelin tässä huivissa olevan kosolti haastetta. Petyin kyllä pahasti kun huomasin, että ei tämä huivi nyt mitenkään kamalan vaikea ollut. Ärsyttävä määrä erillaisia kavennuksia ja kaksoislangankiertoja, mutta muuten aika simppeliä pitsiä. Aina ei voi voittaa.

SPA52867 by you.

Pingotus sentään auttoi asiaa, mutta taidan alkaa kallistua sille kannalle, että yksinkertainen on kaunista ja tässä mallissa on vain liikaa minun makuuni, tai sitten hautaan tämän muutamaksi kuukaudeksi kaapin perälle ja katselen olisiko mieli muuttunut kun ensimmäiset syyskirpeät ilmat tulevat. Lankaa tähän ei mennyt kuin himpun verran yli vyyhti, joten lankaa olisi viellä vaikkapa toiseen huiviin tai sitten asusteisiin. Katsotaan nyt.

SPA52875 by you.

Malli: Laminaria

Lanka: Teetee kamena 104 g

Puikot: 3,5 mm

Muuta: Lisäsin muutaman kukka-mallikerran lisää.