Jokin aika sitten näin lankaa ja ajankulua blogissa traktori-paidan. Heräsi ajatus, että meidänkin naskali voisi olla onnellinen samanlaisesta. Tosin paljon, paljon vaatimattomamman. Jouluna mummolassa nähty ja ajettu iso traktori, lahjaksi saatu polku-traktori ja takapihalla puita ajanut traktori on aiheuttanut sen, että aiemmin vahvasti auto-pojasta on muodostunut isompien työkoneiden fani. Kun kysäisin pojalta olisiko sen tyyppinen paita kiva, alkoi armoton lobbaus. Aina kun neule näkyi äidin käsissä kysäistiin: " joko trattori-paita on valmis". Lisäksi irrallisia neuleen kappaleita yritettiin useampaan otteeseen astella hihoiksi ja lahkeiksi.

Tämä ei kyllä mennyt äipän suosikkineuleiden listalle. Ekaa kertaa tein noinkin isoa intarsiaa ja täytyy sanoa, että mieluummin teen kirjoneuletta neljällä värillä, tasona, kuin isken uudelleen käteni intarsiaan. Ei kyllä ollut minun juttuni. Niin ja silmukoiden jäljennyksen jätin kokonaan välistä. Kirjoneuleen pinta kun oli sen verran epätasaista, että pinnasta ei minun taidoilla tullut nättiä. Olisi varmaan pitänyt jäljentää koko kuvio.

Joo. Kyllä perheen miesväki tunnisti kuitenkin kuvasta traktorin, joten saa kelvata. Mies tosin oli sitä mieltä, että olisi hieno, jos vanteet olisivat vielä valkoiset. Opetelkoon itse jäljentämään silmukoita:) Paita on vielä prässäämättä, joten älkää välittäkö pömpöttävistä saumoista ja kokoon vetävästä helman kirjoneuleesta. Kauluksen tein puolta numeroa isommilla puikoilla kuin muun neuleen. Ihan vain siksi, että ne puikot sattuivat olemaan juuri silloin saapuvilla ja toisakseen inhoan sydämeni pohjasta tiukkoja kaula-aukkoja (poika varmaan jakaa tämän tunteen), joita teollisissa paidoissa tuntuu aina olevan. Siksipä tuo kaula-aukko vähän lörpöttää. Yleensä olen tehnyt olkapäälle nappilistan, mutta nyt en jaksanut, olisi pitänyt vääntäytyä kaupungille nappiostoksille (ihan hirvittävä kohtalo). Lisäksi tein resorit punaisella, kun ohjeen mustat näyttivät aika synkiltä ja punaista woolia sattui vielä olemaan varastossa.

Vielä yksi kuva, kun poika kerrankin poseerasi kuin unelma.

Malli: Novita 1/2009

Lanka: Nalle harmaa, tumman harmaa, valkea ja punainen wool (184 g)

Puikot: 3,0 mm, 3,5 mm ja 4,0 mm

Koko: 98 cm