Muoks. Itselle vain muistiin, että tuossa pipossa oli silmukoita 44 ohjeen 38 sijasta.

Vaikkei päivä tänään valjennut ollenkaan päivittelen tänne tekemisiäni. Kuvien ottaminen on kyllä tuskallista. Miähen paita on vielä kuvaamatta. Eilen sen muistin ja varovasti vihjaisin, että voisko kuvan räpätä, mutta sillä hetkellä ei ollut miehellä inspistä, eikä mullakaan oikeastaan halua alkaa kiristämään. Jos joskus muistaisi...Niin ja tein minä ne pikkusukat nallesta. Ihan kivat niistä tuli, mutta en sitten muistanut räpätä kuvaa. Annoin ne isoveljen lahjaksi tuttavalle, jolle syntyi suloinen prinsessa reilu kuukausi sitten. Sujautin kassiin nämä tossut. Häkellyin tosissani kun äiti oli niin otettu niistä ja moneen kertaa päivitteli, että ihan itsekö olen tehnyt ja näissähän on kukat ja kaikki. Ei ollut tainnut ennen törmätä muihin kuin perinteistäkin perineteisiin vauvaneuleisiin. Mukava kun kelpaa ja osataan arvostaa. Ainakin ne oli heti vauvan jalkaan puettu:)

Mää nyt koitan jotain näyttää. Pikkuveljelle joululahjaksi pipa.
2147612.jpg
Malli: Tychus
Lanka: 7 veikka vaaleansininen ja musta (66 g)
Puikot: 4,0 mm

Malli on kyllä mitä nerokkain. Nopea tehdä ja kivan näköinen. Minähän olen ihan puusilmä mitä tulee värien yhdistelemiseen. Tuokin vaalean sininen (se on siis sellaista vauvansinistä, prisman kamppiksia) on ollut lankalaatikossani jo vuoden ja olen usein pohdiskellut, että missähän mielenhäiriössä sitä on tullut ostettua. Ei mikään suosikkivärini siis. Nyt kun lankavarastoni ovat alkaneet hupenemaan piti tarttua vähän erikoisempaan väriratkaisuun. Ja mustan kaverina tuosta vauvan sinisestä tuli raikkaan ja trendikkään värinen.

2147606.jpg
Malli: Korkkitonttuja
Lanka: sisua ja nallea
Puikot: 3,0 mm sukkikset

Opiskeluajalta on kaapin perukoille jäänyt käyttämättömiä viinipullon korkkeja. Niistä osa tuli nyt tuunattua vähän parempaan tarkoitukseen. Näitä oli kyllä nopea tehdä, lankaa ei tarvitse olla kummoistakaan pätkää. Ehkä nämä neljä riittävät tältä erää.

Minua on vaivannut ideapuutos. Tai no ideoitahan kyllä on, mutta kaikki koskevat jotain isompaa työtä ja jotenkin tuntuu, ettei viitsisi mitään isoa urakkaa aloittaa ennen joulua. Kaikki joulusiivoukset yms. ja itse joulun vietto ja sukuloiminen kun katkaisevat kuitenkin neulonnan. Ja inspiksen samalla. Pienille töille taas ei tunnu nyt olevan inspistä. Jos värkkäilisi jotain joulukivaa viellä.

Joulu. Kinkku on ostettu, sille amen. Kortit sain postiin jo lauantaina, mikä on ennenkuulumatonta, sillä tänäänhän oli viimeinen halvemman postihinnan päivä. Isovanhemmille+muutamalle muulle sukulaiselle on lahjat hankittuna tai tehtynä. Pojallekin on lahjat ainakin idean tasolla. Miehen lahjat haen vasta ens viikonloppuna. Se ei ole niin turhan tarkka sen suhteen:) Jotenkin puuttuu kokonaan joulustressi. Osittain varmaan johtuu siitä, että tänä jouluna on kuitenkin jo kaikki tarpeellinen olemassa. Parina aikaisempana jouluna, kun ensimmäisiä kertoja vietimme joulua ihan kotona niin oli vähän enemmän järjestettävää. Kuten kuusenjalka jne. Niin ja mieskin pääsee lomille jo perjantaina:)

Harmaata on. Tänään ei tosiaan päivä valjennut ollenkaan. No ensi sunnuntain jälkeenhän se helpottaa. Mutta on ihan kiva, että joulu on näin pimeimpään aikaan. Kummasti kynttilät ja jouluvalot piristävät. Siis sellaiset perinteiset. Saan päänsäryn vilkkuvista neonvaloista. Hyvää alkavaa viikkoa!