Tulihan se novita eilen. Olinkin niitä kuvia katsellut jo ennakkoon ja odotukset eivät olleet kovin korkealla. Joitan ihan kivoja ohjeita oli kuitenkin joukossa. Molemmat miesten paidat oli ihan kivoja. Etenkin se spektristä tehty, tulisi kyllä kuin tilauksesta miehelle. Nyt vain mietin raaskinko ostaa sitä lankaa. Ei se nyt hirveen hintaista ole (halpa-halli näkyi mainostavan 2,5 euroa/kerä), mutta kyllä muovillekin tulee hintaa kun kerässä ei ole kuin 50g. Niin ja nyppääntyyköhän tuo heti ja onko se hiostava, kuten keinokuidulla on tapana, lisäksi se ei ole kaikkein ohuimmasta päästä. Mies kun on kuumaveristä sorttia, hyppii pelkissä kalsareissa, kun minulla on villasukat ja -takki päällä. Samoksessa sentään on puolet puuvillaa. No katsellaan, josko jostain sopivat langat kävelisi vastaan. Aiemmin muuten ensin oli ohje ja siihen ostettiin langat, nyt tilanne on kääntymässä huolestuttavasti toisin päin.

Muuten tuossa novitan lehdessä oli pari toppia, jotka olivat ihan kivoja. Samoin samoksesta tehty huppari ja poolopaita. Harmi vain, että samoksen värikartta ei passaa mulle ollenkaan. Tiedän kyllä, että kesälangoissa on kesävärit, mutta kun mulle ei sitten yhtään passaa vaaleat pastellit ja keltaiset. Näytän ihan pääsiäistipulta. (Tässä voisi muutenkin purnata novitan kapeasta ja vaihtuvasta värikartasta, mutta en jaksa). Voisihan sen langan vaihtaa, mutta kun novitan lehdessä on juuri se juju, että se on lehti jonka ohjeisiin saa suoraa langat lähimarketin lankahyllyltä. No pitää katsoa josko jostain alelaarista löytyisi menneiden vuosien värejä. Lastenneuleisiin ei ollut juuri ohjeita, tai ei ainakan pojille, mutta se varmaan johtuu siitä muksuextrasta, joka ilmestyy ensi kuussa. Kai se on siihenkin sijoitettava.

Oikeastaan kiinnostavin asia novitassa oli tämä.
1372931.jpg
Eli vilautus seuraavasta lehdestä. Jos nyt kuvaa oikein tulkitsen niin novita meinaa tuoda syksyllä markkinoille tuollaisia itse raidoittavia ja kuvioituvia lankoja. Odotan mielenkiinnolla. En oikein tiedä mitä ajattelen tuollaisista langoista, mutta väri näyttää tälla kertaa ihan hyvältä, vaikken suurin vihreän fani olekaan.

Huivikin on päässyt jo tähän vaiheeseen.
1372964.jpg
Näiden huivien neulominen on sitten rentouttavaa ja kaiken lisäksi nalle tuntuu kivan pehmoiselta. Olenkin tottunut karheisiin värjäyksiin. Kun vain tietäisi milloin huivi on sopivan kokoinen. Miten sitä oikein pystyy arvioimaan, paitsi vankalla ammattitaidolla? Viikonloppuja!