Joo, ei täällä vieläkään näy sitä miehen puseron kuvaa. Hyvä se vissiin on, kun kolmatta päivää peräkkäin puki sen töihin päälleen. Koitin kysellä, että onko puuvillainen kylmä ja meinasi, että se on jopa hieman lämmin eli ei kannata haaveilla alpakka tai merinovillaisista puseroista meitin kuumakallelle. No kun ei kerran isomman miehen paitaa niin sitten pienemmän liivi. Kröhöm, pahoittelen kuvia keinovalo jaada, jaada ja mies kuvajana, jolloin ei kiinnitetä huomiota siihen miltä helma näyttää ja onko olohuoneessa käynyt hurrikaani.
2138765.jpg
2138764.jpg
Malli: Novita muksuextra
Lanka: Novita wool sininen, vaalean sininen, tumman sininen ja keltainen sekä pinkki-harmaa nallecolori             (827) 126 g
Puikot: 3,5 mm pyöröt (kauluksessa ja hihansuissa 3,0 mm)
Koko: n .2,5-vuotiaan (silmukoita 180)

Ohjetta muokkasin siten, että tein pyörönä. Alkuperäisessa ohjeessahan kuvio on vain etukappaleessa eikä kirjoneule tasona hirveästi houkutellut. Kivaa tämä oli, vaikkakin lankoja oli pääteltävänä enemmän kuin tarpeeksi. Siitäkin huolimatta, että vähän oioin ja yritin mahdolllisimman paljon vältää katkomista. Ihan koko yläosaan en viitsinyt värkätä kirjoneuletta, hyvä noinkin. Värit tuottivat päänvaivaa. Mulla on nimittäin pussillinen erinäisiä wooli keriä, joita on maksimissaan yksi tai kaksi. Tämän projektin tarkoitus oli vähentää niitä. Tuo resorin sininen on äidiltä saatua ja sitä oli puolitoista kerää. Se oli kuitenkin niin kivan väristä, että halusin sen johonkin järkevään kuluttaa. Lopulta piti taipua ja hakea kaupasta kuvioväriksi tuota tummansinistä, tosin senkin kanssa oli päänvaivaa, kun se oli jo ehtinyt novitan värikartoilta kadota. Tuota nallecoloria kanssa vähän mietin, että näkyyko se ja onko se liian tyttömäinen (tosin alkuperäisohjeessa on ihan pinkkiä). Mutta siitä tuli ihan kivan näköinen ja mukavasti tuollainen "utuinen", kun se ei ole ihan selvärajainen. Tykkään ja sopii pojalle tosi hyvin. Niin ja lämminkin tuo varmaan on.

Kivaahan tuota oli tehdä ja verrattain nopeaakin. Tosin taidan jättää tällaisten töiden teon ihan tähän kokoluokkaan. Vaikka olisivathan nämä aivan ihania. Jospa sitten kun saan jostain lehmän hermot tai ompelukoneen (ja opin vielä tekemään suoraa tikkiäkin). Eilen television ääressä noita lankoja päätellessäni pohdin, että onko tämä liivin teko halu herännyt siitä ykkösen brittisarjasta Naapureita ja ystäviä. Siinä kun näkyy olevan miehillä ja pojilla lähes joka kohtauksessa liiveja ja monesti viellä useita erilaisia. Eikös kirjoneuleliivit olleet juuri 50-luvulla muotia briteissä. Joka tapauksessa tuon sarjan puvustus on kyllä hienoa.

Tjaa puikoilla nyt sukat. Ihan pientä kokoa. Tietäis vain mikä on sitten se oikea koko. Tarkoitus on tehdä isoveljen lahja pojan ikäiselle vesselille, joka tosin on meidän suht pitkää poikaa melkein päätä pitempi, eli varmaankin räpyläkin on isompi kuin tuolla meidän pojalla. Katellaan. Hyvää viikonloppua!