Viime postauksen kommenttia talven hiipimisestä Oulun leveysasteille on aiheuttanut ihmetystä. Niin no täällähän on reilun viikon pyryttänyt lunta. Eilisen jälkeenkin on tullut vajaat kymmenen senttiä. Jos jotain positiivista haluaa asiasta hakea, niin ainakin nämä ovat enemmän kuin tarpeeseen.
1463694.jpg
1463695.jpg
Ohje: Nancy Bush,  Folk Knitting in Estonia
Malli: Laila's Socks
Lanka: nalle farkunsininen ja l.valkea+f.sininen 7 veikka
Puikot: 3,0 mm ja 2,5 mm varren resorissa (itselle muistiin, näissä on 70 silmukkaa)
Paino: 101 g
Koko: n.39

Kivat, ehdottomasti mun uudet suosikit. Kun näin tämän mallin ensimmäisen kerran en pitänyt noista isoista kuvioista, muistuttavat mielestäni liikaaa kirkkoveneitä. Mutta kuten niin monen muunkin asian kohdalla, näissäkin silmä tottui kuvioon ja se alkoi näyttämään ihan kauniilta. En tiedä voiko Bushin nerokkuutta ylistää liikaa. Se nainen osaa tehdä yksinkertaisia, mutta kauniita malleja. Joka kerta kun katson hänen tekemää ohjetta ajattelen ensin, että onpa kaunis. Seuraava ajatus on, että tuo on varmasti monimutkainen toteutettava ja kun perehdyn ohjeeseen totean, että kylläpä on helppo ohje. Hänen ohjeissaan kyllä pätee sanonta, yksinkertainen on kaunista. Näitä sukkia tehdessä piti ihan liittyä räveltämön nancy bush ryhmään. Ajatella, että en ollut kuullut koko naisesta ennen blogimaailmaan tutustumista viime syksynä. Maailmani on avartunut:)

Näistä sukista tuli muuten jämäsukat, mikä sopii hyvin kuun teemaan. Kaikista ennakko-odotuksista huolimatta valkea riitti hyvin, jäipä sitä vielä muutaman gramman nyssäkkä. Sininen loppui toisen sukan kärjessä. Tovin asiaa lankalaatikolla pähkäiltyäni päätin tehdä sukan loppuun saman värisellä 7 veikan jämällä. Hyvin toimi, vaikka lanka onkin paksumpaa, sitä ei kuitenkaan tullut kuin muutama sentti.

Hmm. työn alla olisi tuo malibu-toppi, jota on kyllä kiva puikottaa. Sen verran nopeaa se etenee. Ärsyttää tosin tuo lanka, kun se takertuu kuivaan ihoon ja vähäiseenkin kynnen epätasaisuuteen. Ei vain ole hirveetä fiilistä tehdä kesähepeniä näiden kinosten keskellä. Päivän jatkoja.