Päivän kolmas edit-täti: Täydin luonteeni vastaisesti olen tänään kiltillä päällä (lieko ulkona paistavalla auringolla jotain osuutta asiaan), ja suomensin tuon tychusinkin ohjeen.

Päivän toinen edit: Tein päivän hyvän teon ja suomensin sen heart-huivin ohjeen tuonne sivuihin. Toivottavasti auttaa jotakuta:)

Oikaisu keskivaiheilla.


Kun näin tämän mallin ensimmäisen kerran knittyssä, se ei juurikaan puhutellut minua. Pikkuhiljaa kiinnitin kuitenkin huomiota blogimaailmassa vilahtelevaan pystyraidalliseen pipomalliin. Pipo pääsi pian to do-listalle. Erityisesti viimeviikkojen aikana pipo on alkanut pyörimään enemmänkin blogeissa. Joten mitä muut edellä sitä tämä apinoija perässä.

1353054.jpg
Malli: Tychus
Lanka: isommassa isoveli musta ja tumman punainen, pienemmässä wooli viehreä ja keltainen
Puikot: isommassa 5,0 mm ja pienemmässä 3,5 mm pyöröt
Koko: miehen ja n.1,5 vuotiaan
Paino: 78g ja 28 g
Muuta: isommassa olisi saanut olla muutama silmukka vähemmän ja pienemmässä muutama silmukka                 enemmän.

Nämä ovat kyllä kivoja. Nopeita tehdä ja lopputulos on pehmeä ja jokseenkin tyylikäs. Etenkin pikkupipon värit ovat kivan keväiset. Ainoa purnauksen aihe on se, että päälaelle jäi reikiä, hoitelin ne tyylikkäästi lopuksi parsien, mitkään langankierrotkaan eivät auttaneet asiaa. Yllätyksenä tämä ei tullut, olinhan jo muimin raportin lukenut:) Isompi pipo varsinkin on erityisen pehmeä, tyytyväisyyttä aiheuttaa etenkin se, että sain mustan isoveljenjämäkerän tuhottua. Oletteko muuten jo huomanneet tämän? Näitä tehdessä ihmettelin, miksen useammin tee ainaoikeaa neulepintaa. Se on jotenkin yksinkertaisen kaunista minun silmissäni.

Hmm...nyt kuuma puheenaihe on tuo merinovilla. Täytyihän minunkin katsoa eilen se 45 minuutin uusinta, mielestäni olisivat kyllä voineet näyttää koko homman ilman pimennyksiä, kun kerta alkoivat. Mutta kait se turhan raakaa olisi ollut ennen ysiä. Kamalaa kiljuntaa lampailla (antoi muuten uuden ulottuvuuden uhrilampaisiin, jossa Hannibal Lecter kysyy Clarice Starlingilta, kuuleeko hän vielä lampaiden huudon. Aika kamalaa mekkalaa ne kyllä osaa pitääkin). Meillä oli lapsena lampaita, eikä ne kyllä tuollaista älämölöä pitäneet, tosin kun ne lähti viimoiselle matkalle ne laitettiin karja-autoon nätisti. No tulipa vähän aiheen viereen harhauduttua. Täytyy tunnustaa, etten ole mitenkään hirveän valistunut kuluttaja. Kaupasta lähtee mukaan ihan juhla mokkaa ja euroopan toiselta laidalta lennätettyjä hedelmiä. Tässä asiassa voi kuitenkin taputella selkään. Merinovillaa ei juuri ole täällä näkynyt. Mitä nyt sitä novitan woolia (novita muuten on mielestäni kertonut villan tulevan australiasta), jossa mennä vuosina oli merinoa ja viime syksynä novitan kamppis ninaa, jossa piti puolet olla merinoa, mutta jota kyllä vahvasti epäilen. Lankakauppaan on tähän mennessä muut merinot jääneet. Ei tosin eettisistä vaan rahallisista syistä. Nyt voi hyvällä omalla tunnolla jatkaa tätä boigottia. Saa muuten nähdä kauanko menee tämän kohun jälkeen, ennen kuin näen seuraavan kommentin eräässä foorumissa siitä paremmasta novitan merinovillaisesta woolista...

Edit: Huomasin vasta tämän jälkeen, että novitalta oli tullut s-postia, niiden villat tulee kuulemma jostain ihan muualta kuin australiasta.

Niin ja novitasta puheenollen. Näkyi olevan uuden novitan mallit näkyvillä (kirjautuneille). Eipä kovin lupaavalta näytä minun näkövinkkelistä. No joo, se tennesseestä tehty tunikka ehkä. No jospa näyttää lehdessä paremmalta. Uutta ullaa odotellessa, huomenna....