Pitäisi hoitaa loppiaishommia eli purkaa joulu vaikka sen just sai hirveällä työllä rakennettua. Ei kyllä nappaa yhtään. Aika meneekin tällaisten parissa.
1188471.jpg

Minulle harvinaisesti kaksi työtä yhtä aikaa puikoilla ja kolmaskin huutelee lankalaatikosta. Syy tällaiseen repsahdukseen on se, että tuota kirjoneuletta ei oikein voi tehdä esimerkiksi blogeissa surffaillessa, joten tarvitaan ns. televisioneule rinnalle.

Eilen kävin alennusmyynneissä. Piti ostaa itselle vaatteita. Eipä juuri mitään tarttunut mukaan. Vaatekaupoissa iskee plääh kaikkien niiden harmaiden ja mustien vaatteiden seassa. Ei sovi sellaiset värit mulle. Tai sitten en osaa etsiä tarpeeksi hyvin.

Kuukauden asiaa kypsytettyäni päätin, että käyn ostamassa akateemisesta IK:n. Eihän sielä enää mitää ollut. Virheistä oppii, seuraavalla kerralla en jää miettimään.

Tuli myös tehtyä hieman lankaostoksia. Onneksi en ole millään lankalaihiksella. Ihan harkitusti kävin hakemassa floricaa anttilasta, se kun on alennuksessa. Joku tosin oli ehtinyt rohmuta kaiken punaisen, joten huivilangat jäivät vielä ostamatta. Olen kyllä aivan lääpälläni tuohon lankaan. Siinä on kauniit värit, se on ihanan pehmoista ja aivan täydellistä kirjoneuleisiin. En ymmärrä miksi se on novitan perusvalikoimasta vedetty pois, vaikka onhan se tietyssä mielessä haastava lanka löyhäkierteisyyden vuoksi. Ehkä hyvä niin etteivät mene vaihtamaan värejä mihinkään muoti kummastuksiin. Saas muuten nähdä tuoko novita florican takaisin yleiseen levitykseen, jos tuo kirjoneulebuumi todella alkaa. Ainakin sen suuntaista näyttäisi olevan ilmassa blogimaailmassa, vaikka neulelehtiin asti ei vielä olla päästykään.

Kävin myös Oulun kahdessa lankaliikkeessä ja täytyy taas todeta, että tuo Villiina on selvästi halvempi paikka. Lisäksi palvelu on ystävällistä ja ammattitaitoista (toki näin myös Sommikissa). En vieläkään tiedä mitä ajatelle lankaliikkeessä. Menen ihan sekaisin. Minulla kun on markettien novita valikoiman edessä tapana seisoskella pitkään, valikoida lankoja, pyöritellä käsissä ja vaihtaa mieltäni useita kertoja ennen kuin pääsen kassalle asti. Ainakin nämä oululaiset liikkeet ovat sen verran pieniä, että tunnen koko ajan myyjän tuijotuksen selässäni. Lankamerkit ovat sen verran outoja vielä, että en oikein tiedä mitä katsoisin. Ja värit, ne ovat aivan uskomattomia. Niitä ei voi verratakaan samana päivänä novitan valikoimiin. Enkä osaa päättää, tarvitsisin ainakin puolituntia täysin rauhallista hypistelyaikaa, että saisin edes yhdestä merkistä päätettyä suosikkilangan. Huokaus, tiedän olevani toivoton. Eilen päätöstä helpotti se, että olin jo ennakolta päättänyt ostaa Maijaa. Mukaan lähti ainekset yhteen lapaspariin, valkeaa ja fuksian punaista. (Vuodatus ei suostu lataamaan lankakuvaa, ilmeisesti liian värikästä.) Häkellyin kuitenkin niin, että unohdin ostaa sisu glitteriä mikä oli myös ostoslistalla. Ehkä seuraavalla kerralla.