Pojat lähtivät mummon ja papan mökille. Minä jäin pitämään kotia pystyssä. Tai no kyllä minä vähän toivoin tällaista lapsivapaata hengähgystaukoa. Mietin juuri, että viimeksi olen tainnut olla yksin kotona (siis ihan yön yli) ennen pojan syntymää hintsua vaille kolme vuotta sitten. Hiljaisuus räpättävän kolmivuotiaan jälkeen on niin huumaava, että piti laittaa sekä pyykin- että tiskikone päälle:) Kaiken lisäksi mies teki kämpässä suursiivouksen viikonloppuna, joten voi vain olla ja ladata akkuja. (Niin on se kiltti mies, vaikka joskus tuntuukin, että näin kymmenen vuoden jälkeen se on vain täynnä ärsyttäviä tapoja. Niinkuin varmaan minäkin.)

Erityislaatuista tapausta varten piti käydä kaupungilla valmistautumassa.

1248091746_img-d41d8cd98f00b204e9800998eNamuja olohuoneen pöydällä kivassa lasikupissa. Ei siis jauhokaapissa äidin jemmassa, josta haetaan vaivihkaa suu makeaksi. Tervapirut on muuten ehkä maailman paras karkkilaatu. Ja ehkä vielä paremmaksi sen tekee se, että niitä ei ihan jokapaikassa ole myynnissä.

1248091790_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luettavaa kirjastosta. Neulekirjoja ei tarvitse selittää (ihana hame muuten tuossa folk stylen kannessa). Scarpetta on muuten uusin koukuttaja. Olen aina ollut hirveä lukutoukka. Jo ala-asteellaisena hain kirjastoautosta suuren kasan kirjoja ja vietin suurimman osan vapaa ajastani nenä kirjassa. Dekkareihin en kuitenkaan ole ennen tätä kesää kajonnut. Jännityskirjoihin kyllä, mutta dekkarit ei. Nyt aloitin ihan vaivihkaa. Ensin koukutuin katsomaan brittisarjoja yleltä, sitten katsottiinkin jo Bekcejä ja Wallandereita. Sitten tulivat kirjat. Se on uskomaton tunne, kun tällainen lukutoukka kohtaa kokonaisen kirjaluokan, jota ei aiemmin ole lukenut. Hyllymetri tolkulla lukemattomia aarteita. Tänä iltana meinaan lukea aamuyöhön asti kuten tein ennen lasta. Huomen aamulla ei tarvitse välittää siitä, moneltako tenava herää.

Tärkein.

1248091679_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pojan villasukat on kaikki kutistuneet. Ajattelin, että ostan sitä uutta nallen marjaretkeä. Sitä oranssivihreää. Suunnitelmaan tuli muutos, kun huomasin että anttilassa oli regiaa. Hintaan 2,49 euroa kerä. Eihän sitä voinut ohittaa. Näiden lisäksi oli vielä vaaleampi sininen, joka taisi olla enemmän itse kuvioituvaa. Tässä siis ainakin sukat minulle ja miehelle. Katotaan riittääkö näistä vielä pojankin sukkiiin. Ikänäni en ole tykännyt raidoittuvista ja muista ihmeellisiä temppuja tekevistä langoista, mutta tuolla hinnalla ajattelin jo kokeilla. Luulisi ainakin laadultaan olevan parempaa kuin nalle. Ruskeasta yksivärisestä regiasta on sukat tuloillaan, mutta jotenkin minusta tuntuu, että tuo punasävyinen uusi lanka rynnii sen ohi.

Hyvää viikonjatkoa!