Uusimmassa novitassa oli muutama kirjoneulemalli. Näistä toinen pääsi puikoille lapaskuun innoittamana ja oma osansa oli myös Hannaliinin kauniilla toteutuksella. Tahtoo ehdottomasti novitaan lisää toteuttamiskelpoisia kirjoneuleita. Kiitos.
2039365.jpg
Malli: Novita talvi 2008
Lanka: 7 veikkaa (ja pikkuisen jussia), 77 g
Koko: miehen
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm

Hassua miten värit käyttäytyvät. Näissä lapasissa pohjavärinä on sama kuin edellisen postauksen lapasten kuvioväri, päävärinä se on selkeästi tummempi kuin kuviona. Tykkäsin mallista, sopivan yksinkertainen ja nopea tehdä samalla kun katselin televisiota. Tätä olen varmasti toitottanut jo kyllästymiseen asti, mutta mitä mainioin jämälankojen tuohamisprojekti. Sinistä meni sellaiset 20 g ja valkoista ei kyllä ollut kovin isoa nyssäkkää. Vähän piti toisen lapasen loppuun laittaa sinistä jussia, kun se 17 gramman nyssäkkä 7 veikkaa loppui ihan viime hetkillä. Koko on miesten, mutta minusta 48 silmukkaa kirjoneulelapasissa ei kyllä ole kovin isokätisen miehen lapanen. No käsialoissa on tietenkin eroja, mutta itse jos tekisin isomman miehen räpylään sopivan lapasen niin lisäisin varmaan neljä tai jopa 8 silmukkaa.

Eilen loin katseeni varastossa majaileviin kahteen mustaan huopaskerään. Jossain mielenhäiriössä on tullut niitäkin ostettua (hmm olisiko ollut halvalla?). Aloitin lovikkalapasia viime syksyn novitan ohjeella. Ei vain tuntunut kierrosmäärät täsmäävän. Joten vaihdoin projektia ja aloitin sormikkaita. Saa nähä mitä tulee, tarkoitus on kuitenkin pysytellä ihan perustavismallissa. Mutta ihan aikuisten oikeasti odotan kuolavaluen sitä, että knotionsin mallit tulisivat jakoon. Ja etenkin se Kristelin malli (ravelry linkki). Yleensä en kyllä ole palmikkokäsineiden ylin ystävä, mutta nuo on kyllä aivan ihanat.

Jaahas, poika purkaa sängynaluslaatikkoa, jossa majailee 7 veikka varastoni. Pitäisiköhän ne mennä pelastamaan. Sitten voisi vaikka pesukoneen laittaa pyörimään ja ehkä ehtisi muutaman kerroksen tehdä sormikkaita ennen kuin lähdetään ulos ulkoilemaan. Vaihteeksi aurinkokin paistaa kauniisti. Olisiko muuten jollakulla vinkata ohjetta pieniin sormikkaisiin? Sellaisen kolmivuotiaan koko voisi olla ihan sopiva. Aurinkoista keskiviikko päivää!