Paljon on taas vettä virrannut viime päivityksestä ja niin edelleen. Ei silti, paljon muuta on ollut mielenpäällä ja energiaa viemässä. Nykyään saattaa kulua päiväkausia ilman, että luon ajatustakaan neuleille. Myös blogimaailman seuraaminen on selvästi jäänyt lapsipuolen asemaan. Ehkäpä kuitenkin päivällä ostetut 700 grammaa värikkäitä puuvillalankoja auttavat asiaan. Koukkusormia syyhyttää jo kovasti. On sitä silti jotain valmistunutkin. Yksi pitsihuivi on valmistunut ja toivon, että sille tapahtuu pingottamisen ihme. Nyt se näyttää jokseenkin epätoivoiselta. Tosin asian eteen pitäisi nähdä se pingottamisen vaiva;)

Alkukuussa oli vielä koleita kelejä ja innostuin tikuttamaan pari pipoa perheen miesten akuttiin tarpeeseen.

3559969692_583a6d61e6.jpg

Tychus on kyllä mallina ylivertainen miehenpuolen pipoihin. Näitähän on tullut tikutettua jo hmm. no useita. Oikeanpuoleinen on vajaan kolmivuotiaan päähän sopiva. Lankana lanett ruskeana ja vihreänä, silmukoita muistaakseni 48. Isompi miehen koko ja lankana vaalean sininen 7 veikka ja tumman harmaa janne. Näissä pipoissa oli minulle uusia lankatuttavuuksia. Lanettia on kovasti kehuttu ja minäkin siitä tykkäsin. Ihanan pehmoista, mutta helposti neulottavaa lankaa. Ohuttahan se on, joten ei siitä varmaan isompaa neuletta jaksaisi tehdä, mutta asusteisiin ja vauvaneuleisiin sopii kuin nyrkki silmään. Jannea en aiemmin olekaan kokeillut. Vähän oli pettymys, kovan tuntuista. Kovuutta isompi miinus oli värjäävyys. Sormenpäät olivat mustat neulomisen jälkeen. Vähän huolettaa, että onko miehellä jonkin kovemman lenkin jälkeen uuden värinen hiuskuontalo. En kuitenkaan ryhtynyt suurempiin toimenpiteisiin, kun ei kuitenkaan kädenlämpöisessä vedessä kevyesti hangaten mitään irronnut. Jospa tuo väri lähtee vain minun tahmanäpeissä hiotessaan.

Sitten jotain itselleni. Minulla on ihan kivoja t-paitoja. Monesti kuitenkin tuntuu, että ihan ei tarkene pelkässä lyhyt hihaisessa, mutta villatakki on kuitenkin vähän liikaa. Joten siitä se ajatus sitten lähti.

3559154381_78ac44b319.jpg

3559156659_62cba7db50.jpg

Malli: Hug (rav) (palmikot täältä)

Lanka: Novita isoveli t. harmaa 245 g

Puikot: 6,0 mm

Huomatkaa, että mies ei kuvatessaa huomauttanut vinossa olleesta selkäkappaleesta. Tässä ei muuten kauan nokka tuhissut. Isoilla puikoilla ja paksulla langalla: valmista syntyi päivässä. Eikä saumoja ollut ainoataan parsittavaksi, kun tein hihat pyörönä. Isovelihän varmasti nyppää nopeammin kuin ehtii sanoa novita, mutta tällä kertaa täytyy todeta, että se ei harmita, sillä niin nopeasti tuli valmista. Hihattimia voisi tehdä useampiakin. Ainakin jossain novitan lehdessä oli aika äskettäin pitsinen sellainen, joka voisi olla kiva vähän keväisempi versio. Niin ja pakkohan minun on palvella yleisöäni. Sen verran paljon mies on tästä repinyt huumoria. Siis että onko sulta nyt unohtunut jotain ja aiotko seuraavaksi tehdä takin ilman hihoja.

Hyvää sunnuntai-illan jatkoa. Pitää nauttia näistä kesäisistä keleistä niin kauan kuin niitä jatkuu;)