Joulu on nyt vietetty. Aatto oltiin kolmistaan kotosalla ja joulupäivänä ja tapanina kierrettiin sukulaisia pohjoisempana. Joulukutomukset olivat ainakin suurimmalle osalle sukulaisista ihan mieluisia. Itse en saanut mitään neuleisiin liittyvää lahjaa, mutta kotona käydessä vihjasin melko suorasanaisesti äidille että voin ottaa ylimääräiset langat päivähoitoon. Ja kyllähän niitä löytyi, sillä äiti ei hirveästi nykyään pysty neulomaan, sillä ranteet ovat huonoina. Ikävä tulevaisuuden näkymä... Mutta katsokaapa näitä ihanuuksia.

Ensin ihan peruskauraa eli kolme kerää 7 veljestä, yksi kerä isoaveljeä ja kaksi kerää Novitan Pirtaa.
1161173.jpg
Tuota Pirtaa en ole aiemmin ostanut, vaikka sitä useamminkin olen cittarissa hypistellyt. Se kun on keinokuitua kauttaaltaan. Nytpä pääsen sitä testaamaan, saisi vain inspiksen, että mitä siitä syntyisi.

Vuosikerta mohairia.
1161174.jpg
Marks&Kattensin Montanaa. 21% villaa, 52% polyesteriä, 15 % mohairia, 12 % akryylia. Noita oli ainakin kuusi kokonaista kerää (50 g kappale). Mitähän näistä kehittelisi. Ovat vähän turhan 90-luvun alun kehräys/värjäys-tyyliä, eli muuten ihan ok värisen langan seassa on tuollaisia ihania erivärisiä paksumpia sattumia. Ei kellään olisi mitään ideaa.

Hahtuvaa.
1161179.jpg
Äiti oli joltain tutulta lampaan kasvattajalta ostanut hahtuvakiekkoja, joista minulle liikeni neljä ihanan rasvaista ja tuoksuvaa kiekkoa. En ole ennen omistanut hahtuvaa ja pää on vähän tyhjä näidenkin osalta. Vaippahousuille ei ole tarvetta...

Sitten tuli lottovoitto.
1161176.jpg
Värit eivät kuvassa näy parhaana mahdollisena, mutta ne ovat aivan ihanan murrettuja. Eli ohutta pirkkalankaa. Joukossa on yksi kokonainen vyyhti ja runsaasti erivärisiä ja kokoisia keriä. Nyt varmaan on ihan pakko ostaa se vaaka, että tietää paljonko missäkin on. Muuten kiva, mutta päätin aikaisemmin että pidän taukoa kirjoneulelapasten kanssa. Nyt on ihan pakko aloittaa joku projekti!

Neuleet eivät juurikaan edistyneet lomien aikana. Kokeilin kuitenkin ensimmäisen kerran autossa neulomista ja hyvinhän se onnnistui, tosin puolen tunnin päästä alkoi nukuttamaan aivan mahdottomasti. Eirin on siinä kauluksen teko vaiheessa, joten sen saan luultavasti valmiiksi vielä tämän vuoden puolella.