Aina kun koto kotona käy niin mukaan tarttuu muutama äidin lankakerä. Niin myöskin jouluna. Joukossa oli kaksi tumman sinistä nalle kerää. Itse pidän ongelmallisena tummaa sinistä. Se on itselle vähän tumma väri ja nalle taas pojan tai miehen neuleissa on turhan karkeaa. Lisäksi väri on hankala pintaneuleissa, palmikot yms. ei juuri erotu. Puhumattakaan siitä, että illalla keinovalossa lanka on jokseenkin tuskastuttavaa neulottavaa. Eräänä päivänä surffailin rävelryssä ja koin herätyksen.

Malli: Cheesylove

Lanka: Novita nalle tumman sininen ja syklaami (559), 251 g

Puikot: 4,0 mm

Koko: M

Alkuperäinen malli on villapaita, jollainen tästäkin oli alunperin tarkoitus tulla. Lankaa oli kuitenkin vain kaksi kerää ja ei innostanut ostaa lisää tuota lankaa. Ainakin noissa kahdessa kerässä oli inhottavia vaaleita möykkyjä, jotka erottuvat tummassa langassa erittäin hyvin. Mutta sehän kuuluu tuohon nallen ominaisuuteen:) Niin ja loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että tuollaiset tiukat ribbineulos hihat ei olis näyttänyt kovin kivoilta. Muita muutoksia en juuri tehnyt, pituutta lisäsin aika roimasti, en tykkää napapaidoista.

Tykkään noista sydämistä. Päässä naksahti juuri oikealla tavalla ja tuo "syklaamin" värinen nalle pääsi tositoimiin. Olenkin sitä ihmetellyt lankalaatikossani puolisen vuotta. Vähän turhan ärtsyn väristä, mutta tulipa ostettua. Tässä se vain jotenkin toimii, antaa juuri sopivan väripilkun tummaa sinistä vasten. Tykkään myös noista muotokavennuksista ja lisäyksistä.

Haluttais neuloa. Mutta, mutta. Hioin alkuviikosta lämpöpatteria ja se tietenkin kipeytti hartiani. Ei siinä mitään, sehän on ihan normaalia. Mutta kun toissa yönä kaula kipeytyi toiselta sivulta. Joku hermojumi, pää ei käänny kunnolla ja yritän lepuuttaa hartioita ja vältellä neulomista. Jospa se tästä. Hyvää viikonloppua!