Suoraan asiaan. Pahoittelen huonoja kuvia, sillä en malttanut odottaa perheen toisen kuvaustaitoisen kotiin tuloa. Parempia kuvia jahka saan napit ostettua ja ommeltua. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että se voi kestää kauan.
1219121.jpg
1219123.jpg
1219126.jpg
Malli: Starsky
Lanka: Novita isoveli, n. 950 g
Puikot: 6,0 mm
Koko: L

Tätä voi kyllä pitää melkein täydellisenä neuletyönä (mitä kuvista ei kyllä huomaa). Ohje oli kiva, ei liian vaikea, mutta tarpeeksi haasteellinen, että siihen jäi koukkuun. Melkein harmitti kun viimeinen mallikerta tuli tehtyä. Lanka oli juuri sopivan paksua, ei liian paksua, jottei tarvinnut haloilla neuloa, mutta kuitenkin sen verran paksua, että työ eteni jokseenkin joutuisasti. Ja mikä tärkeintä, lopputulos oli aivan ihana. Juuri tällaista villatakkia olen hakenut kaupoista jo muutaman vuoden. Se miksi tämä ei ole aivan täydellinen, johtuu väristä. Tuo isoveljen tummanpunainen on makuuni vähän epäpuhtaan värinen. Mutta kun halvalla sai. Viime viikolla kävin tokmannilla. Sinne kävellessä päätin, että jos tätä lankaa on tarjolla hintaan 2,5 euroa/kerä ostan starskyyn langat. Olin tuota ohjetta jo kauan katsellut kaihoten. Olin kuullut huhuja, että tokmannilla voisi olla tennesseen poistovärejä alennuksessa. Mielessäni oli tämä neuletakki. No tennesseen värit eivät olleet aivan makuuni ja alehyllyllä ei näkynyt isoaveljeä. Lähdin jo lankaosastolta pettyneenä ja kävin taloustavaroita  vilkuillemassa, kun päätin vielä kerran käydä koko lankahyllyn huolellisemmin läpi. Ja siellähän sitä oli. Hämäävästi siirretty hyllyä alemmas muista sisaristaan ja vain pienet alehintalaput kyljissä. Kilon ostin ja melkein kokonaan se tuohon hupenikin. Takki on varmasti lämmin.

Tämä oli kyllä nopeatöinen takki. Olen jokseenkin ihastunut englannin kielisiin ohjeisiin. Nuo lyhenteet ovat niin selkeitä. Miksi suomessa ei voi olla samanlaista vakiintunutta termistöä. Seuraavaksi varmaan otankin puikoille jotakin uutta knittystä. Pahoitteluni muuten, jos teksti on jotenkin sekavan oloista, sekava on olo minullakin. Liikaa kahvia ja lahkeessa roikkuvaa tenavaa. Viikonloppuja!