Tämä malli on kutkutellut puikkojani siitä asti, kun ensimmäisen kerran tutustuin ulkomaan ihmeisiin. Täydellisen näköinen neulepusero.

3420332229_d8755f4bf7.jpg

Ongelma oli kuitenkin aloittelevalla neulojalle se, että alkuperäisohje on tehty aikasta ohuelle langalle. Enkä oikein löytänyt vastaavaa sopivaa (tai ainakaan omalle kukkarolle) ja vähän epäilin, että riittääkö mielenkiinto tikutella niin ohutta lankaa. Malli kuitenkin on äärimmäisen simppeli. Vohveli-kuviota pyörönä ilman kummallisempia muotoiluja. Viime syksynä kauppoihin ilmestyi novitan nallesta aivan ihana oranssi väri. Ajatus hautui, että siitä voisi jonkin paidan tehdä. Etenkin kun huomasin, että huolimatta ahkerasta neulomisesta puuttui neulojan kaapista kunnollinen, edustuskelpoinen paita, vaikka villatakkeja oli yllin kyllin. Joskus kuitenkin paita on parempi valinta kuin takki.

3421141326_33ab563160.jpg

Jossain vaiheessa neulojan itsevarmuus kasvoi. Tajusin, että jos on paksumpi lanka niin voihan sitä tehdä pienemmällä silmukkamäärällä. Lankaa kaupasta ja silmukat puikoille. Resorin jälkeen paljastui kuitenkin karmea totuus, nimittäin langasta. Vaikka väri oli edelleen mitä herkullisin, niin se puskee armottomasti karvaa. Siis sellaista 7-8 senttistä ohutta karvaa. Nyt kun olen neulonut rose mohairia tämän projektin jälkeen niin tajusin, että myös tässä langassa on samanlaista karvaa. Seurasi puhinaa ja hieman itkemistä ja hampaiden kiristelyä ravelryssä. Lopulta päätin kuitenkin jatkaa. Väri on kuiteskin niin kiva. Palautetta annoin, mutta vielä ei ole kuulunut vastausta. Aiemmin minulla ei ole ollut minkäänlaista valittamista nallesta.

3421139468_a57047ebbd.jpg

Neule eteni. Posotin menemään ja sain takakappaleen valmiksi. Silloin tajusin, että olin tehnyt kainalon kavennuksen (6 silmukkaa) vain toiselle puolelle. Siinä vaiheessa humanisti koetti tosissaan harrastaa korkeampaa matikkaa, jos tästä jotenkin selvittäisiin. Tulin kuitenkin muutaman päivän harkinnan jälkeen järkiini ja purin. Lopputulos palkitsee. Ok, vähän voisi olla enemmän pelinvaraa, mutta luotan siihen, että ajan myötä neule vähän lörpsähtää.

3421138916_55e4f21320.jpg

Tykkään tästä mallista, tosin en alunperin huomannut kuinka laaja tuo kaula-aukko on eli tämä vaatii ehdottomasti alle alupaidan, tosin nalle kutittaa sen verran, että se on vain hyvä. Ohje oli taas knittymaisen selkeä (mitä ei sivumennen voi sanoa eräästä novitan ohjeesta jota työstän tällä hetkellä, mutta siitä myöhemmin lisää). Voisin kuvitella, että teen tällaisen vielä joskus kesäisempänäkin versiona. Vaikka voisi kuvitella, että tällaisten neuleiden aika on ohi niin aika hyvä tuo oli alkuviikosta pihalla auringonpaisteessa. Muutama aste plussaa ja hyvin tarkeni puuhailla noissa tamineissa.

3421138236_37dfd4810a.jpg

Malli: Thermal

Lanka: Novita nalle 460 g

Puikot: 3,5 mm

Koko: Silmukkamäärät pienimmän koon mukaan.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

P.s. kiitoksi Katrille tunnustuksesta, nyt en kuitenkaan jaa sitä eteenpäin. On tainnut jo kaikissa blogeisss pyöriä