Kääk! Tasan viikon päästä on jouluaatto ja kaikki on aivan vaiheessa. Joulusiivouksesta ei ole kuin kaukaisesti puhuttu, suuri osa lahjoista on vielä kaupan hyllyllä. Onneksi tänä vuonna on kuitenkin villasukkia ja lapasia sukulaisille ensi hätään. Nekin pitäisi vielä höyryttää. Pipareita on kyllä leivottu, mutta kun äsken tilanteen tarkistin niin huomasin että jäljellä oli neljä possua. No kuusi on sentään jo hankittuna, mutta kyllä tuo 30 euroa tuntuu hirveältä kiskurihinnalta, vaikka se kaunis, oikea postikorttikuusi onkin.

Käsillä tekemisen muodikkuus näkyy muuten myös lehdissä. Yleensähän joulun aluslehdet hehkuttavat sitä, että ei joulusta kannata liikaa stressata, ei niissä kaapeissa kukaan jouluaan vietä jne. Nyt on lehdissä näkynyt yhä enemmän juttua itse tehdystä joulusta. Laatikot ja koristeet pitäisi itse tehdä. Yhteishyvässä oli jopa juttu kuinka mukavaa on jos vanhoista valokuvista tekee jokaiselle yksilöllisen joulukortin. Tiedän että moni blogimaailmassa jaksaa itse askarrella todella kauniita ja upeita joulukortteja, en minä. En henkilökohtaisesti pidä askartelusta. En ole koskaan pitänyt, minulta ilmeisesti puuttuu siihen tarvittava luovuus. Pointti oli kuitenkin se, että tuollaiset yhteishyvän tapaiset artikkelit lisäävät stressiä ja luovat paineita ja suuria odotuksia jouluun. Ei kiva.

Jotakin positiivista, Eirinnin etukappale on jo kainaloissa, taidan jatkaa sen parissa, joten uusia valmistuneita ei taida syntyä ainakaan ennen joulua.

Jo aiemmin valmistuneet sukat.1071329.jpg
Lanka: 7-veljestä
Ohje: Novita syksy 2007/extra
Puikot: 3,5 mm sukkikset (palmikossa pitäisi kyllä olla nelosen puikot, tuli aika tiukkaa jälkeä)
Koko: naisten 39