Eilen katsellessani Suomen nöyryytystä (tai okei se oli paluu normaaliin) valmistuivat nämä.

1587156.jpg
Ohje: Haavisto, Sata kansanomaista kuviokudinmallia
Malli: N:o 99 Kymi
Lanka: novita nalle (l.valkea, f.sininen, tumman harmaa ja lila)
Puikot: 3,0 mm
Paino 61 g

Lyhensin mallia jättämällä resorin pois. Alkuun tein "aina oikeaa" neulosta. Ranteessa ohjeen mukainen 64 silmukkaa, rannekuvion jälkeen kavensin 60 silmukkaan. Peukalokiila on tavis, jos olisin todella kuru näitten teossa olisi myös peukalokiilaan ja peukaloon voinut väsätä tuollaisen siksak-kuvion. Niin tosiaankin tämä oli ensimmäinen kerta kun tein intarsia-neuletta. Jos olisi taipuvainen purkamaan, niin olisin ekan kierroksen jälkeen varmasti purkanut. Sen verran solmussa langat olivat, vaikkei niitä kuviolankoja ole kuin 7. Pakon sanelemana päädyin tällaiseen ratkaisuun.
1587164.jpg
Eli langat juoksivat korin rei'istä. Tosin ekan lapasen kohdalla en vielä huomannut, että kun työtä neulotaan pyörönä, nin työ kiertyy. Ja samalla myös langat. Toinen lapanen sujuikin jo ihan ok. En tosin tiedä viitsiikö näitä antaa lahjaksi, en ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen jälkeeni. No kyllä ne johonkin käyttöön menevät. Harkitsen kuitenkin kaksi kertaa teenkö tällaisia toista kertaa. Tai lapinlapasia, joissa käsittääkseni on vielä enemmän lankoja. Ennen näitä ajattelin reteesti, että pyöräytän numeron 98 kolmella värillä. Näissä oli yhteensä 8 kierrosta kolmiväristä kirjoneuletta ja niiden tekeminen vieroitti minut sellaisista hulluista ajatuksista.

Flunssa koittaa päälle. Kurkku on karkeana ja poskipäitä pakottaa. Juon kuumaa herukkamehua ja neulon sukkia, vaikka ulkona olisi mitä kaunein kevät/kesäpäivä. Haluttaisi mennä kasvimaalle kykkimään, koetan malttaa mieleni. Ainakin hetken. Aurinkoista sunnuntai-iltaa!