Ihan ekaksi. Hennalta oli tullut kommenttilootaan kysymys tästä hihattimesta, tai oikeammin sen ohjeesta, että voisiko sitä saada suomeksi. No mitenpä sattuikin. Edellisessä novitassa eli syksy 2009 lehdessä on aikasta samanlainen hihatin tehty temposta (malli 78). Joten sieltä voi varmaan kurkkia ohjetta. Idahan on todella yksinkertainen, joten ohjeen muokkaaminen esimerkiksi ohuemmalle langalle ei ole kovin hankalaa.

Nyt minä pyydän nöyrimmin anteeksi huonoja kuvia. Sukkasatoon yhdet lyhytvartiset sukat.

4018980358_3247a9d404.jpg4018221935_1814ff864f.jpg

Mallina brigid (rav). Lankana 7 veikka, puikot 3,5 mm. Ei herätä intohimoja suuntaan tai toiseen. No tulipa tuhottua yksi vajaa kerä tuota lankaa.

4018222547_a479af4a1c.jpgNämä tossut on kyllä pikkuruistakin pikkuruisemmat. Veikkaan, että ei kyllä mene edes vastasyntyneelle, saatikka pysyisivät jalassa. Söpöt ne joka tapauksessa on. Mallaillin noihin nappeja, mutta olivat kivemmat ilman. Lankana regian jämiä. Malli löytyy täältä.

4018979746_13eeebeaf2.jpg

4018251697_25b8afe647.jpgMalli: Novita kevät 2008

Lanka: Novita wool sävy harmaa (koristeluun vähän nallea)

Puikot:3,5 mm

Tein tämän vauvan nutun jo viime keväänä. Viime viikonloppuun asti se odotti nappeja ja sain jonkinlaisen koristelukärpäsen nähtyäni Maarun upean kettutakin. Oli vain muutama ongelma. Ensinnäkin kettuja ei juurikaan löytynyt netistä. Lopulta muistin nämä Tyin ihanat kettulapaset(rav). Ei muuta kuin tietokoneen näytöllä zoomailua ja ruutupaperille kettua hahmottamaan. Toinen ongelma olikin sitten se, että en ole sitten ala-asteen viidennen luokan jäljentänyt silmukoita ja sen kyllä huomaa. Kyllä kait tuosta ihan tunnistettava kettu kuitenkin syntyi. Tassun jäljet taas no...onhan se kiva, että toisellakin puolella oli jotain.

Ohjeesta. Malliltaan tuollainen alaspäin levenevä vanhanaikainen nuttumalli on mielestäni todella kaunis. Muistaakseni tosin novitan ohje oli jokseenkin epämääräinen. Tosin neulomisesta on jo niin kauan, että mielikuva on erittäin hämärä. Sitä vastoin langanmäärästä on erittäin selkeä mielikuva. Ohjeessa sanotaan, että tuohon toiseksi pienimpään kokoon (68-74) menee 200g. Vähän kyllä epäilin, mutta kun ostin tuota lankaa poistokorista, niin en uskaltanut ottaa riskiä. Ja menekki oli 125 g. Että silleen. Vähän kypsytti. Etenkin, kun tein heti perään mambosta pojalle villiksen (joka muuten on edelleen bloggaamatta, kun siitä uupuu napit), jossa kävi samoin, poistolanka ja lankaa meni 150 grammaa vähemmän kuin ilmoitettu. Ihan riittämiin niitä yksittäisiä lankakeriä tässä taloudesssa.Niin kerta.

Tuo woolin sävy oli aivan ihanan pehmoinen lanka. Ja tykkäsin tuosta elävästä pinnasta. Olisi voinut tehdä jotain isompaa, jos lankakartassa olisi ollut vähän tummempaa ja jos tätäkin lankaa ei olisi jo lopettu. Mutta nyt minä lopetan novitan mollaamisen, koska oikeasti kaksi viimeistä novitan numeroa on ollut kivoja ja olen törmännyt aivan ihanan pehmoiseen ja ylelliseen novitalaiseen. Siitä lisää, jos vain saisin miehen pään ja päivänvalon kohtaamaan kameran kanssa.

Hyvää viikonloppua!