Asiaa on taas kertynyt. Jotenkin ei ole saanut polkattua. Muistikortti herjaa olevansa koko ajan täynnä ja kuka sitä raskii enää tässä vaiheessa poistaa pojan ekoja kylpykuvia tms. Olis pitänyt ostaa kärkkäiseltä eilen se 4 megan kortti niin poistuisi tämäkin tuska. Saunarempaa on aloiteltu. Mies oli kipeenä niin lupauduin purkamaan sunnuntaina sen villoihin asti. Ei siinä mitään, helpostihan tuollaiset 25 vuotta vanhat paneelit lähtee seinistä. Pystykoolaukset olikin sitten toinen asia. Sitten lepuutettiin pari päivää käsiä ja syötiin buranaa, kun ranteet ärtyivät oikein toden teolla. Ilmeisesti käsissä on jonkinlainen krooninen vaiva neulomisesta ja sitten kun repäisee tuollaista käsille todella raskasta niin tuloksena on kipuilu. Sama homma oli syksyllä kun tein koko päivän pihatalkoissa haravointi yms. hommia.

Tämmöttii pieniä töitä on taas tasaisesti tipahdellut puikoilta. Nämä tein ihan tarpeeseen. Harmaatakin harmaampaa, miehelle, josko näistä olisi jotain apua, kun se tekee ulkona auto yms. rassaus hommia.

Malli: Perussormikas peukalokiilalla, silmukoita 14/puikko

Lanka: Novita nalle 53 g

Puikot: 3,0 mm sukkikset (hmm. sormikaspuikot olis kyllä kätsyt)

Koko: miehen

Näin hamsterikuun kunniaksi voin kehaista, että olen suorittanut omaa henkilökohtaista hamsteri missiotani jo viime syksystä lähtien. Langat ovat selvästi vähentyneet, nyt ne mahtuvat jo kahteen sängynaluslaatikkoon ihan heittämällä (plus jämälankakori). Jotenkin vain tuntuu, että neulomisesta katoaa tietty ilo, kun ei saa käydä ostamassa jotain ihanaa lankaa ja sille suunnitella mallia, tai sitten toistepäin eli ensin olis jokin kuolattava malli ja sille hakis just soppelit langat. Siksipä onkin muhinut ajatus, että tuhoan nuo sängynaluslaatikot, jotta voi sitten ostaa hyvällä omalla tunnolla ihanaa lankaa aina kun siltä tuntuu. Tätä päätöstä on ollut yllättävän helppo noudattaa. Jotenkin tuntuu, että kun vajaa puolitoista vuotta sitten aloitin tämän harrastuksen oli joka marketin laari täynnä edullisia lankoja (siis tyyliin woolia eurolla ja isoveljeä kahdella eurolla). Nyt niitä ei enää ole. Onko hamstereita liikkellä enemmän, olenko sattunut huonoon aikaan liikkeisiin vai onko minusta vain tullut rantumpi? Muutaman kerran piti kyllä hiljentää sisäistä vileniä kun lähi prismassa oli mamboja 1,5 eurolla. Piti muistuttaa, että en oikeasti pidä niin paksusta langasta. Olisi kyllä saattanut lähteä mukaan, mutta onneksi ei ollut kivoja värejä.

No joka tapauksessa tuo vuodatus oli johdantoa sille, että sitä saattaa päätyä hyvinkin erikoisiin lanka ja värivalintoihin, kun päättää tarmokkaasti käyttää vain lankalaatikossa olevia lankoja.

Malli: Mesi

Lanka: Nalle colori turkoosi/sininen ja novita wool raita ruskea 40 g

Puikot: 3,5 mm

Koko: n. 2.5 vuotiaan

Ihana malli. En oikein tiedä, mulla on tuosta mallikuviosta. Vähän kakspiippuinen suhtautuminen, että tykkäänkö vai enkö. Joka tapauksessa tässän se ihan toimi ja helppoahan tuo on. Yllättävän hyvin nuo värit sitten mätsäs yhteen. Toi colori on kyllä kivan näköistä, harmi, että sekin on poistunut jo aikaa sitten novitan värikartalta. Niin ja olisipa kiva, jos novitalla olisi raitalankaa myös nallen tai woolin vahvuisena. Tulisi tosi kivoja kirjoneulelapasia.


Ja sitten vielä viimeisinpänä ja tällä kertaa myös vähäisimpänä... Joku voi muistaa minun antipatiani novitan huopasta kohtaan. Vielä kyseistä lankaa majaili vihreänä ja valkoisena. Vihree on nyt tuhottu, valkoista jäi vielä ärsyttävästi. Mitähän siitä.

Nää on siitä uusimmasta novitasta. Lankaa meni näihin kahteen se 52 g. Koukkuna tais olla kasi. Minun pedanttia luonnettani (tosin pedanttisuus ilmenee vain kummallisissa tilanteissa, joihin ei kuulu esim. siivous) ärsyttää kun novitan ohjeissa on huopasen kohdalla koukkusuosituksena yleensä 8-10. Mikä se sellainen koukku on? Viime aikoina olen muuten kuullut (osaamatta tarkemmin kohdentaa) enemmänkin murinaa novitan neuleohjeisiin. Että ne olisivat epätarkkoja. Kieltämättä ne sitä ovat, etenkin kun on lukenut pilkuntarkkoja englanninkielisiä ohjeita.

Kiva kun ulkona on pakkanen vähän hellittänyt ja uloskin pääsee naperon kanssa hieman pidemmäksi aikaa. Hyvää loppuviikkoa!