Päivitelläänpä nyt, kun endiitti, kuvaaja ja päivitysinto sattuivat yhtä aikaa kylään. Endiitti voisi kyllä vierailla useamminkin. Kahdesta villatakista puuttuu napit ja yhdestä lakista nauhat. Niin ja yksi tasku on puoleksi ommeltu. Laiska, mikä laiska.

Kaapissa majaili villatakki, jonka tein kaksi vuotta sitten. Ajalta ennen blogia. Jotenkin iski sellainen kutina, että jos villis ei ole valmistumisen jälkeen käynyt kertaakaan päällä niin ei se tule sitä vastaisuudessakaan tekemään. 7 veikka purettuna ei hirveesti houkutellut, mutta mielestäni väri on niin kiva, että päätin antaa langalle tilaisuuden. Lanka oli muutama vuosi takaperin prisman kampanja värejä, mutta näkyi olevan aika saman sävyinen uudessakin värikartassa.

Mallia piti vähän aikaa fundeerata. Mitään kovin monimutkaista en viitsinyt purkulangasta tehdä ja eikä se olisi riittänytkään esim. palmikoihin. Niinpä päädyin malliin, joka on valloittanut mennen tullen neulemaailman, mutta jota kohtaan olen ollut vähän epäilevällä kannalla. Lähinnä siis sen sopimisesta omaan kroppaani.

3731136909_ec47275e26.jpg

3731137463_29f5d77d62.jpg

Malli: February lady sweater (rav)

Lanka: 7 veljestä 470 g

Puikot: 4,5 mm

Koko: M

Muuta: Napit nappikikasta

Eipä tästa villatakin tekeminen enää helpommaksi voisi muuttua. Jos olisi ollut ohuempi lanka niin olisi voinut käydä tylsäksi. Lueskelin räveltämön kommentteja, joissa todettiin mallin olevan väljähkö ja päädyin tekemään M koon silmukka määrillä vaikka lanka on ohuempaa kuin alkuperäisohjeessa. Ja hyvin pelitti. Etenkään tuossa yläosan ainaoikeassa en ole tyytyväinen käsialaani (purkulanka ja hintsun verran liian isot puikot), mutta muuten ihan kiva. Hihoja piti miettiä kuukauden verran ennen kuin päädyin tuohon pituuteen. Saas nähä tuleeko tätä nyt sitten pidettyä.

Asiasta kolmanteen. Pihallamme kukkii tällainen kukkanen, tunnistaisiko joku sen huonosta kuvasta huolimatta? Korkeutta tälla perennalla on noin metri ja väri on tuollainen hieman lilaan taittuva sininen.

1247909933_img-d41d8cd98f00b204e9800998e