Pitkä viikonloppu on takana. Ulkonakin näyttää siltä kuin olisi palattu normaaliin arkijärjestykseen. Lämmintä on neljä astetta ja vettä sataa. Ei tietoakaan helteestä. No voipa hyvällä omallatunnolla neuloa sisällä. Eilen kävimme pika reissun mummolassa reilun sadan kilsan päässä pohjoisempana. Siellä oli vielä lumet täysin maassa, joten ei voi valittaa.

Tällaista täällä taas.
1527599.jpg
1527603.jpg
Ohje: Novita syksy 2007
Lanka: Novita nina tummanharmaa ja 7 veikka vaaleanharmaa (n. 20 g?)
Puikot: 3,5 mm sukkikset (haluaa lyhemmät puikot)

Tästä tuli tällainen. Alkuperäisessä ohjeessa on kettu. Tämä otus ei ole vielä kertonut mikä se on miehiään. Näyttää vähän kissaeläimeltä, siis sellaiselta joka elää puissa ja liikkuu öiseen aikaan. Hassun näköinen vipeltäjä. Poika tykkää hännästä. Se tehtiin ensimmäisenä ja täytettiin jo ennen vartalon tekoa. Taapero puristi sitä kädessä ja hoki häntää samalla kun yritin neuloa. Vähän meinasi loppuakohden tulla näpertely kiintiö täyteen. Silmiä en meinannut millään saada hyviksi. Lopulta päädyin virkkaamaan ketjusilmukoista ympyrän, jonka keskelle sörkin vähäntummempaa lankaa. Kiinnittäminen olikin sitten tuskallista. Voisi vastaisuuden varalta hankkia valmiita silmiä. Mistähän niitä saa? Tiimarista, sinooperista?
 
Nina ei oikein soveltunut pehmoeläimeksikään. Kuten kuvastakin huomaa, se päästää vähän täytettä noista lisäyskohdista. Vielä sitä olisi noin 40 grammaa. Mihinkähän sen upottaisi. Virtasukista toisen kantapää on valmiina. Vielä en ole päättänyt teenkö niistä polvisukat vai ihan tavissukat. Polvisukille ei mulla ole juuri käyttöä, tosin kumppareissa ne on todella kätevät, mutta virtoja ei kyllä kontioiden varsiin viitsi piilottaa. Vaikka kait se olisi sitä arkipäivän luksusta.

Jaahas vesisade on muuttunut rännäksi, onneksi en hakenut ulkokukkia viikonloppuna, vaikka lämpöaalto houkuttelikin.