Ei täällä mitään ole valmistunut. Aina silloin tällöin olen tikuttanut muutaman kierroksen tennessee-takkia. Takakappale alkaakin jo lähenemään loppuaan ja toinen etukappale on kainalossa. Aika nopeaan se olisi valmiina, jos vain saisi aikaiseksi. Neulonta-aikaa syö se, että poika on alkanut kenkuttelemaan nukkumaan panon kanssa. Ei meinaa uni tulla millään. Haluttaisi vain leikkiä ja riehua. Eilenkin nukahti vasta yhdentoista jälkeen (yleensä nukkuu jo ennen ysiä). Selvästi uhmaikä hankaloittaa tätäkin elämänaluetta. Niin ja on muuten hankala neuloa, kun on kaksivuotias takiainen koko ajan kitisemässä sylissä ja protestoimassa, jos kaikki ei mene niin kuin herra haluaisia. Erityisen paha on, jos isi menee jotain kieltämään. No kyllä se varmaan jossain vaiheessa helpottaa, viimeistään kun murrosikä ajaa päälle:)

Eilen kävin kaupungilla. On se kumma, että Oulun kokoisesta kaupungista ei löydy yksiväristä ohutta (n.400m/100g) sukkalankaa. Ei sillä ei niiden pätkärääkättyjen ja raidoittuvienkaan valikoima ole kummoinen. Nappikikassa oli regiaa, mutta vain kahta väriä, mustaa ja jotain muuta tummaa, enkä halua palmikoita vääntää niin tummasta. Näkyvät melkein yhtä huonosti kuin pätkävärjätyssä. Somikissa ei ollut minkäänmoista ohutta yksiväristä lankaa. Villiinassa kun asiaa valittelin, ystävällinen täti lopulta kaivoi pahimpaan sukkalankanälkääni kerän Schoeller stahlin Fortissama sockaa. Oli tullut hänelle näytelankana. Värivalikoimaa oli tasan yksi, nimittäin tuollainen farkunsininen. Ihan ok, sillä mennään. Mitään tietoa minkälaista tuo lanka on kutoa tai kestävyydestä ei ole. Vähän hirvittää, että riittääkö tuo yksi kerä baijerilaisiin. Tietääkö joku mitä tuo lanka yleensä maksaa. Täti möi sen neljällä eurolla ja minusta se vaikutti ihan edulliselta.

Mielenkiintoisin asia, minkä kuulin Villiinassa on se, että syksyllä on tulossa Suomeen isompi kampanja ohuista sukkalangoista. Ilmeisesti juuri tältä samalta valmistajalta. Samoin Sommikissa myyjä lupaili, että stepistä olisi tulossa yksivärisiä vaihtoehtoja. Aah, olisi ihanaa päästä ihan lankaliikkeeseen hypistelemään ohutta lankaa. Ei kiitos pätkärääkätyille ja raidoittuville, niin kauniita kun ne kerällä ovatkin, on niitä niin tylsä neuloa. Minä kun en tuosta etätilaamisesta ole innostunut. Jään odottamaan. Nyt pihalle grillaamaan. Aurinkoista lauantai-iltaa.