Kyllä huomaa kuinka pimeä ja lumeton syksy ja alkutalvi on vaikuttanut mieleen. Eilisen lumimyräkän seurauksena täällä on ihana ilma. Pikkupakkanen, aurinko porottaa ja kaikkialla on kaunis vitivalkoinen kerros lunta. Huomaa kuinka mieli lepää ja akut latautuu ulkona tallustellessa.

Eilen oli tosiaan aika hurja myräkkä. Moottoritiellä näkyvyys lähenteli jo nollaa. Miehen piti kuitenkin käydä ostamassa uudet renkaat, joten minäkin pääsin kärkkäiselle, joka on rengasliikkeen vieressä. (Kuinka keskiluokkaista mies käy ostamassa renkaat ja vaimo shoppailee tavaratalossa.) Ja olihan sinne ne uudet novitat ilmestyneet. Vanhojakin oli alennuksessa, mutta itsekuri piti, enkä ostanut mitään alennuslankoja, vaikkakin ne 2,5 euron tennesseet vähän kutkuttelivat. Onneksi ei kuitenkaan ollut minulle sopivia värejä.

Mukaan lähti vain sitä mitä olin mennyt hakemaankin eli:
1235949.jpg
Uutta vihreää woolia. Ihan kivan värinen, vähän tummempaa kuin aikaisempien vuosien herneen ja limen vihreät. Ehkä jo lähempänä tuollaista 70-luvun vihreetä. Ihmettelen vain miksi novita tuo joka kaudelle uuden aavistuksen verran erivärisen vihreän, kuten näkyi taas olevan nallessa ja 7 veljeksessä. Eikö todella löydy yhtä sävyä vaaleaa vihreää jossa sitten pitäydyttäisiin. Voisi olla varma että jotain väriä saisi vielä muutamankin kuukauden päästä. Niin eikä minun tarvisi adoptoida poistomyynnissä olevia keriä kotiini.

Woolit pääsivät jo eilen tositoimiin.
1235950.jpg
Kyllä, aion yrittää sen autopuseron tekoa. Siis kirjoneuletta tasona. Eilen pääsin neljännelle riville ja alkoi jo ahdistaa. Pääteltävien lankojen määrä on nyt jo enemmän kuin sietokykyni kestää, tulin nimittäin siihen tulokseen, että kuvioväri pitää katkaista lähes joka rivillä, että saa sen laitimmaisenkin kuviosilmukan nätiksi. Kertokaa minulle jos on helpompikin tapa! En ota mitään paineita tämän puseron suhteen. Teen jo alkuasetelmissa tämän numeroa isommaksi kuin tenavan koko on. Jos siis viimeistään ensi talveksi saisi käyttöön. Haluan kuitenkin yrittää, sen verran kiva tuo kuvio oli.

Muuten olin ihan positiivisesti yllättynyt novitan uutuuksista. Woolin sävyt olivat ihan kivan näköisiä ja yllättävää kyllä ihan kohtuu hinnoissakin.  Värikartta tosin oli turhan kapea. Ainoa molemmille sukupuolille sopiva väri beige oli omaan makuuni turhan vaisu. Aika selkeästi oli nämä sävyt muutenkin suunnattu vauvan vaatteisiin.

Hyllyssä oli myös uutta spektri plussaa, joka myös yllätti positiivisesti. Oli ihanan pehmoisen tuntuista. Voisin kuvitella tekeväni tästä asusteita, jos tulee tarvetta tehdä muovilangasta jotain. Hintakin oli muoville ihan siedettävät kaksi euroa jotain. Värit tosin olivat taas tuollaista sävysekasotkua, muttei ihan karmeimmasta päästä.

Bambulangassa oli herkulliset värit, mutta siitä tuskin tulen mitään tekemään. En pitänyt sen liukkaudesta ja ryhdittömyydestä kun tein syksyllä pojalle kauluria. No vannomatta paras... Seiskaveikassa oli kivoja raitavärejä, samoin nallecolorit olivat ihan jees. Pitihän sitä minunkin taivastella sitä novitan jokavuotista hutilaukausta. Siis isoveljen ja nallecolorin riemunkirjavaa sekoitusta (uusimmassa novitassa tästä tehty huppari malli 16).  Kai näille on markkinansa, ei kai novita muuten niitä toisi markkinoille tämän tästä. Niin ja voin jo tässä vaiheessa sanoa, että kyllä se minunkin lankalootaani ilmestyy kummittelemaan jahka hinta laskee. Olen minä sen verran toivoton tapaus.

Nyt kuppi kahvia ja blogikierrokselle ennen kuin tenava herää päikkäreiltä. Aurinkoista viikonloppua!