Juu lapaskuu startattu. Täytyy sanoa, että olin jo ihan lapastäpinöissä perjantaina. Maltoin kuitenkin mieleni ja aloitin minttumaaria. Minulle epätyypilliseen tapaan aloitin toisen työn lauantaina. Eli ensimmäinen pari.
2033684.jpg
2033689.jpg
Malli: White witch mitts by Laura Rintala
Lanka: Novita 7 veljestä raita ja Novita 7 veljestä ruskehtava (93 g)
Puikot: 4,0 mm

En muistanutkaan kuinka nopeaa ja koukuttavaa puuhaa tämä onkaan. Ainakin noin isoilla puikoilla ja paksulla langalla. Näitä saisi varmaan parin päivässä, jos asiaan paneutuisi ja olisi aikaa. Laistoin vähän ja tein peukut yksivärisinä. Aloitin kyllä kirjoneuleella, mutta totesin, että nuo yksiväriset kerrokset vetivät peukalon niin tiukille, että ei sinne kyllä sormea olisi mahtunut. Tai ehkä pojan:) Ihan kiva siitä tuli noinkin ja ainakin miljoona yksi kertaa nopeampaa ja kivempaa on tehdä yksivärinen peukku. Näissä lapasissahan on vähän erikoisempi tuo kärki. Laiskuus iski siinäkin ja tein sen kolmen puikon päättelyllä silmukoinnin sijaan. Nopeampaa ja jälki on ainakin minulla siistimpää. Mitäpä muuta, niin tuo punainen raitalanka oli just sopiva näihin lapasiin. Kuvioväri olisi voinut olla asteen tummempaa, mutta kun tuota lankaa löytyi laatikosta, niin sillä mentiin.

Tänne satoin lumet perjantaina. Poika on ollut aivan intona lumipuuhissaan. Ja kyllä se itseäkin kummasti piristää kun ulkona paistaa aurinko ja joka paikka on valkeana. Pessimistisesti täytyy vain todeta, että kun tuo reilu kymmenen senttiä sulaa loskaksi niin kellään ei ole kivaa. Mutta jos sitä vielä lähtisi ulos ihmettelemään lunta niin kauan kun sitä on. Hyvää viikonjatkoa!