Viime aikoina olen huomannut neuleinspiraation olevan hukassa. Parantelin sitä hieman viikonloppuna. Ai miten, no selasin kaikki mahdolliset neulekirjat, lehdet ja nettisivustot ja aloitin kaikki vähänkin inspiroivat neuleet yhtä aikaa. Harvinaista minunlaiselleni yhden projektin naiselle. Mutta se auttoi. Nyt on lähinnä ongelmana se, minkä kutimen milloikin ottaisi käteensä.

Luulitteko tosiaan, että minä pitäisin taukoa lapasista.
1570481.jpg
Ohje: Haavisto, Sata kansanomaista kuviokudinmallia
Malli: Jalasjärvi, N:o 18
Lanka: Nalle ruskea ja colori (34 g)
Puikot: 3,0 mm
Koko: n. 2 vuotias

Tällaiset pikkulapaset tälläkertaa. Ekan kerran tein tuollaisen kaksi värisen resorin, liian myöhään huomasin, että se olisi ohjeen mukaan pitänyt vielä vaakaraidoittaa. Olisi saattanut tulla joustavampi. Muuten lapaset ovat ihan ohjeen mukaiset, toki lyhensin kuviontia sekä itse lapasessa että peukalossa. Peukalo on tehty ilman kiilaa. Kiva malli, nopea kun ei tarvinnut pitkien langanjuoksujen kanssa vehdata.

Olin positiivisesti yllättynyt tuosta pätkärääkätystä langasta. Siinä kun on kaikki mahdolliset värit laitettu samaan pakettiin. Ruskean rinnalla ja tällaisessa yksinkertaisessa kirjoneuleessa se kuitenkin toimii. Tosin en tiedä olisiko tämä omaan käyttöön liian riemunkirjavaa. Harkinnassa on kuitenkin yksi malli...

Tuossa selailin tuota haavistoa ja mietin, josko siitä vielä jotain tekisi. Ärsyttäviä nuo nalle-kerät kun ne eivät millään meinaa loppua. Niitä voisi kyllä paukuttaa näihin lapasiin. Jaahas, kutsu käy. Viikonjatkoja!