Juuri kun luulin päässeeni lapashulludesta yli, alkoi Haavisto  kal.
 1563364.jpg
Ohje: Haavisto, Sata kansanomaista kuviokudinmallia
Malli: N:o 81, Jalasjärvi
Lanka: Nalle ruskea ja musta
Puikot: 3,0 mm
Paino: 77 g

Aika synkän näköiset, mutta eiköhän nämä ole ihan hyvät sitten harmaassa syksyssä. Minulla on yksi talvitakki, jossa on näitä värejä. Tai sitten nämä menevät lahjaksi. Kavensin mallia 63 silmukkaan ja tein peukalokiilan. Sen tekeminen kyllä kannattaa, tulee huomattavasti istuvampi käsine. Muistin taas miten koukuttavaa tuo kirjoneuleen teko on. En kyllä tiedä tuleeko noita haavistoja lisää tehtyä. Olen nyt toteuttanut ne kolme itseäni eniten kiinnostavaa mallia.

Tuli muuten tuosta kalista mieleen aika viime syksynä kun tutustuin neuleblogeihin. Meni useampia viikkoja ennen kuin pääsin selville mitä SNY, KAL, SPA, KIP jne tarkoittivat. Myös termit IK ja VK olivat aika pitkään hukassa. Niin ja norot...

Eilen kun nuo lapaset valmistuivat, pyörin vaikka kuinka kauan aikaa hermostuneena, kun en mitään osannut aloittaa. Pitäisi vissiin ottaa jokin isompi työ puikoille niin ei tarvitsisi koko ajan aloittamisen tuskassa olla. Hätäpäissäni aloitin sitten pikkusukkia. Jos sitä niitä tekisi tämän viikonlopun. Pojan jalka on yhtäkkiä venähtänyt ja kaikki sukat (joita on kyllä reippaasti) näyttävät vähän kinkkanilta. Säiden puolesta niille on kyllä käyttöäkin. Äsken lähtivät isän kanssa ulos ja toppahaalarit piti kiskoa niskaan.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!