Päivänä muutamana olin ulkona paitapuserossa ja goretex-takissa. Totesin, että kylmää oli. Ei hirveen lämmin varustus ollut viiden asteen lämmössä. Silloin mieleeni tuli, että olisipa kätevää, jos se villainen liivi olisi jo valmiina. Ei kun tuumasta toimeen. Eikä muuten mennyt kuin reilu päivä, kun tikutin etukappaleen loppuun ja resorit. Lankakin riitti aivan ruhtinaallisesti, ainakin 5 grammaa jäi jäljelle.
Gilmore vest by you.
Malli: Gilmore vest
Lanka: Novita nalle (tumman harmaa) 228 g
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm
Koko: L

Tykkään ja tykkään kovasti. Nimittäin paremmin itselle sopivaa liiviä en olisi löytänyt kaupasta etsimälläkään. Koko on juuri sopiva, vaikka ensin ajattelin, että on liian kinkkana. Samoin pohdin pitkään tuota kaula-aukkoa, että sopiiko se minulle. Minulla ei nimittäin ole maailman pienin rintavarustus. Yllättäen kaulus vie enemmänkin huomion pois rinnoista ja korostaa vyötäröä. Väri on tuo nallen tummin harmaa. Tykkään kyllä väristä, tarkoituksella halusin sellaisen, jota mahdollisimman monen värin kanssa voisi pitää. Tuosta langasta voisi neuloa virallisemman neuletakinkin. Malli, mm. kiva, helppo, mutta aika tylsä. Neulotaan sileää ja ribbiä. Etukappaleessa sentään sai tehdä noita kaula-aukon kavennuksia.

Ekan kerran tein muuten etukappaletta kaula-aukon jälkeen yhtä aikaa samalla pyöröllä. Tykkäsin, kavennusten kanssa ei ollut niin suuria paineita, kun kierrosmääristä ei ollut niin suuria välejä, kun joka tapauksessa tulivat samoille kohdille. Taidan täst edes tehdä esim. villatakin etukappaleet samalla periaattella.

Eka liivi, saattaa olla, että näitä saattaa myöhemmin vilahdella lisääkin. Taisin rakastua tähän vaatekappaleeseen, aiemmin olen lähinnä ajatellut, että se on aika hyödytön kapine. Villapusero ilman hihoja. Mutta hei, tähän ei tosiaankaan tarvitse tehdä hihoja! Mikä autuus.

Viikonloppu edessä. Jos saisi tuon toisen barokkilaisen tikutettua pois puikoilta. Hyvää ja ulkoilman raikasta viikonloppua!