No niin, valmista.
Cabble rib jacket by you.

Cabble rib jacket by you.

Malli: Cable Rib Jacket by Debbie Bliss
Lanka: Novita tennessee n. 700 g
Puikot: 3,5 ja 4,0 mm

Hmm. monesti kuulee vuodatusta moitittavan, mutta tämä on kyllä ensimmäinen kerta kun pitää vähän avautua. Tennesseetä kuvatessa on käynyt ennenkin näin. Kamerassa ja tietokoneella kuva on ollut ihan ok, mutta kun sen on heittänyt vuodatuksen kautta kirjoitukseen, niin neuleen pinta muuttuu rakeiseksi. Ongelma poistui kun nappasin kuvan flickristä. Sangen mielenkiintoista.

Mutta takista. Tein suurimmalla koolla, sillä tennessee on vähän ohkaisempaa kuin alkupeäisohjeessa. Pidensin helmaa ja muutin vetoketjukiinnityksen napeiksi. Minä kun en tykkää vetoketjun asentamisesta. Sitä paitsi takaraivossa kummittelee äitini neuvo, että vetoketjua ei kannata neuleeseen laittaa, se kun pestessä kutistuu ja käyttäytyy erilailla kuin lanka. Tiedä sitten. Mutta huomatkaa, että olen saanut jo napitkin paikalleen. Aamusella piti puolikipeänä nappi-kikkaan raahautua niitä hakemaan. Ei ne ihan täydelliset ole, mutta menettelee. (Niin tosiaan, tuo on poikkeuksellista minulle, sillä tähän villatakkiin sain aikaiseksi ommella napit viime viikonloppuna. Eihän siihen mennyt kuin neljä kuukautta.) Takista tuli kyllä parempi kuin osasin kuvitellakaan. Täydellisen kokoinen. Vähän epäilin hihojen kokoa, sillä niillä on pituutta kunnioitusta herättävät 48 senttiä ennen kainaloa. No onhan ne ehkä vähän ylipitkät, mutta parempi niin kuin liian lyhyet, nimimerkki orankikäsi. Ohje oli varsin helppo. Palmikoitahan tuossa on vain edessä. Takakappale on tuota ribbi-pikkupalmikko neulosta jota on hihoissakin. Palmikkokuvionkin oppi ulkoa. Tosin asiaa olisi kummasti auttanut, jos ohjeessa olisi ollut kaavio sanallisten selitysten lisäksi. Niin ja aika nopeaanhan tuon sitten sai valmiiksi. Puikkoina kuitenkin oli neloset. Kun sai vain itseään niskasta kiinni.

Nyt mielessä kummittelee jo seuraava villatakki. Vaikka käytännöllisen mustana. Tekisikö ihan perus nallesta tai woolista. Toisaalta voisi kokeilla jonkin liivin neulomista...Ans kattoo nyt. Kohtahan starttaa sukkasatokin.

Kävin muuten akateemisesta kysymässä uusinta IK:ta. Olivat jo kaikki menneet. Helsingissä oli viellä ja lupasi varata minulle. Tuleeko Ouluun tosiaan noin vähän noita lehtiä vai ollaanko täällä tavallista valveutuneempia IK:n ja VK:n lukioita. Vain onko täällä joku jenkkineulelehtien mafia. Pitääkö minun sujauttaa ylimääräinen kymppi jollekin myyjälle, jos haluan saada ulkomaalaisia julkaisuja?

Jaahas jos lähtisi flunssaa parantelemaan. Ei tämä ole kovin pahaksi äitynyt. Nokka lähinnä vuotaa. Malttaisi olla rauhakseltaan muutaman päivän niin saattaisi mennä nätistikin ohi. Hyvää viikonjatkoa!