On se kumma, kun tänä syksynä ja loppu kesänä on kaikki pienetkin räkätaudit onnistuneet pesiytymään meidän huusholliin. Taas on kurkku karheana, johan edellisestä räkätaudista meidän perheessä on ainakin viikko.

Nyt sitten kuvaaja ja aurinko sattuivat hollille yhtä aikaa. Luvassa onkin miljoona kuvaa (malli millin verran eri suunnassa), kun en osaa päättää mikä on paras ja kuvaajakin innostui kerrankin räpsimään kuvia oikein urakalla.

3900099981_75bffc09b6.jpg

Tässä mallissa voi sanoa, että malli ja lanka kohtasivat toisensa. Varsin onnistuneesti etten sanoisi. Tarina alkaa viime vuoden puolelta. Minulle tuli moda reilun vuoden verran. Kun ensimmäinen ei-tarjouslasku tipahti postiluukusta havahduin todellisuuteen. Vaikka lehti on ihan kiva, niin en ollut yhdestäkään 7 numerosta (plus aiemmin irtonumeroina ostetuista) tehnyt mitään. Eikä numeroissa ollut edes mitään ihan kivaa, jonka voisi jossain vaiheessa toteuttaa. Ja niinhän siinä kävi, että heti kun tilaus loppui oli seuraavassa numerossa usempikin "heti-mulle-toi" huudahduksia aiheuttavaa neuletta.

3900098823_0c3a60a0bf.jpgTulipa kesällä uusin novita. Järkyttävä värikartta. Woolista oli kadotettu kokonaan värit. Ilmeisesti lankaa lanseerataan kovalla kädellä vauvalangaksi, mutta kysynpä vain, miksi ihmeessä vauvallekaan pitää tehdä pelkästään äklön pastelleja neuleita? Ei ymmärrä. Niinpä aloitin vaivihkaisen vihreän woolin hamstrauksen. Aloitin muutamalla kerällä. Seuraavalla kerralla ostin taas muutaman ja sitten taas muutaman ja pian huomasin, että lankalaatikkoon oli kertynyt 12 palleroa ihanan vihreää väriä. Jotain siis itselle eikä pojalle kuten alkuperäinen ajatus oli.

3900873102_1485cdc56c.jpgSelailin räveltömöä ja neuleohjeitani ja pling, vihreän woolin ja kaapelitakin tiet yhdistyivät. Hieman uhkarohkeaa tosin, epäilin riittääkö 600 grammaa näin palmikkoiseen neuleeseen. Painetta lisäsi se, että vihreä lanka oli nopeasti huvennut reviirini alueelta.

3900866632_7d4a5228c2.jpg

Ennen hihojen aloittamista paine kävi sietämättömäksi ja onnistuin lopulta löytämään kaksi lisäkerää tokmannilta. Tosin turhaa se sitten lopulta oli. Lankaa tähän ei mennyt kuin se himpun verran alle 12 kerää, mikä tuntuu uskomattomalta edelleen.

3900882474_1ab7d4bdb6.jpgMalli ei ollut hankala. Palmikotkin olivat loppujen lopuksi ihan helppoja. Oikeastaan mukavan nopea, koska etu- ja takakappaleita tarvitsi tehdä vain kainaloihin asti. Niin ja kaarroke oli aika vinkeä. Tosin jos kammoaa saumojen ompelua niin tämä ei välttämättä ole unelma malli. Kaarrokkeessa on nimittäin ompelemista. (Saumat on muuten vielä prässäämättä, älkää kiinnittäkö huomiota.) Muuten menin ihan orjallisesti ohjeen mukaan, pituutta lisäsin kolmisen senttiä. Hihoihin tuli ihan vahingossa muutama ekstra sentti, kun en huomannut lopettaa ajoissa (ja minähän en pura). Tuli tuollaiset kivat ylipitkät hihat. Niin ja kaarroketta tein kyllä huomattavasti enemmän. Ohjeessa käskettiin tehdä 15 toistoa ja mulla niitä syntyi 21. Ei kait tiheys nyt niin paljon voi heittää (mikä mallitilkku?). Oliskohan pieni virhe ohjeessa? Tein muuten kaarroketta niin, että ompelin ekat 15 toistoa kiinni ja neuloin lisää pituutta, mittasin, neuloin, ompelin ja neuloin jne. Ihan hyvä tuli.

Olen kyllä täydellisen rakastunut tähän takkiin. Väri on ihan täydellinen ja takki on ihana. Jos jotain negatiivista haluaa etsiä niin malli on vähän sellainen, että se ei varmaankaan toimi avonaisena, kuten monesti villistä tulee pidettyä. Niin ja ehkä vyötäröltä olisi voinut olla himpun verran kapeampi, noin niin kuin myöhempää käyttöä varten.

3900095291_3ea6b5bc10.jpg

Malli: Moda 5/2008 (rav)

Lanka: Novita wool vihreä, 580 g

Puikot: 4,0 mm

Koko: L

Muuta: puunapit jälleen nappi-kikasta

 

P.s. Kiitokset Päiville, joka vinkkasi tuosta tekstieditorin vaihtamisesta vanhaan versioon. Niin kröhöm, kyllähän se tieto löytyi tiedotteista kun malttoin niitä vain lukea. Kärsimätön, minäkö?