Ajatuksesta tekoihin. Kolmet pikkusukat ehdin tehdä valmiiksi. (Kuvassa näkyvät langat ovat muuten tarkoituksella asennettuja, jotta parit pysyvät Venäjälle asti yhdessä. Enhän minä jätä KOSKAAN päättelemättä lankoja). Nämä menevät siis venla-apu ry:lle.
1420731.jpg
Kaikki sukat ovat ihan perinteistä mallia. Harmaat sukat ovat seiskaveikkaa, 3,5 mm sukkiksilla. Siniraidallisissa silmukoita 8 puikolla ja koko noin 22. Punaraidallisissa silmukoita 9 puikolla, koko noin 26. Tuo harmaa lanka on muuten samaa jota käytin näihin sukkiin. Joku voikin muistaa, että en oikein pitänyt värisävystä. Yllättäen lanka muuttui ihanan pehmeän näköiseksi pienissä sukissa. Tein vielä varteen pari raitakierrosta piristykseksi. Keltaiset sukat ovat kokoa 28/30. Keltainen lanka on nallea ja varren raidat ovat vaalean vihreää woolia. Silmukoita oli 3,0 mm puikolla 12. Näistä tuli aika keväiset sukat, keltaista lankaa jäi vielä, saatan tehdä omallekin taaperolle vielä villasukat. Jämäkeriä näihin kului yhteensä 126 g.

Harmi, että huomasin tuon keräyksen vasta torstai-iltana, olisi nimittäin aineksia vielä muutamiin sukkiin (öhöm). Toki sitä voisi myöhemminkin viedä näitä keräykseen, mutta oli jotenkin helpompi kiikuttaa ne tuohon lähelle ja kun oli vielä selkeä aikaraja milloin piti olla valmista, niin tulostakin syntyi helpommin. Oli kiva pitkästä aikaa sommitella raitoja omilta keriltään, tuppaa nimittäin raita nykyään syntymään suoraan yhdeltä kerältä. Niin ja noita jämiä kun käyttää, niin tuntuu että ilmaiseksi saa tehdä ja voi samalla muistella mitä on aikoinaan tehnyt alkuperäisistä täysistä keristä. Keltaisten sukkien vihreät raidat ovat muuten lankavarastoni vanhinta lankaa. Sitä on aikoinaan hankittu poikani nuttuun ja villahousuihin. Tein ne odotusaikanani eli siitä on nyt 2,5 vuotta aikaa. Ihme että neulominen ei silloin vielä hirttänyt kiinni:)

Niin ja se huivi. Sen olomuoto on edelleen myttyinen. Olen tehnyt illat tiivisti noita sukkia. Yritän pingottaa sen tänään, jos ei mitään ihmeempää tapahdu. Tosin tuo kellojen siirtäminen pistää varmasti perheen iltarutiinit uuteen uskoon.