Tuuletuksia! Eirinn vihdoinkin valmiina. Ei siinä nyt oikeesti mennyt niin kauan. Ohje oli printattu 23.11 ja aika monta pienempää työtä tein siinä välissä. Malli oli vain jotenkin yksitoikkoinen minun makuuni. Vaihtuvuutta ei juurikaan ollut, lisäykset ja kavennukset oli karsittu minimiinsä, joten neulominen eteni tyyliin: "kun vielä tahkoan tätä 25 senttiä niin sitten saa mitata uudestaan." Ohje oli muuten kyllä mukava ja helppo.

Jännitin langan sopivuutta aivan loppuun asti, minä kun en malta niitä mallitilkkuja tehdä. Puserosta tuli kuitenkin minulle juuri täydellisen kokoinen. Tiedä sitten miten tuo nina käytössä tulee kestämään se kun vaikuttaa aika venyvältä langalta. Muuten tuo lanka oli minulle positiivinen yllätys. Se oli mukavan pehmeää, pinnaltaan samos-maista, muttei kuitenkaan niin keinotekoisen tuntuista. Rakenne on sellaista "pötkylää" eli se ei säikeenny kovin helposti. Pinta on tosiaan flanelimaista kuten jossain novitan infossa luki. Ei se kyllä hirveästi villalankaa muistuta.

Puserosta puuttuu vielä vetoketju. Ostin kyllä jo eilen yhden, mutta tajusin vasta iltasella, että eihän tuollaiseen etuhalkioon voi laittaa vetoketjua joka aukeaa alasasti. Kyllä sitä tunsi itsensä taas älykkääksi.

1164101.jpg

1164105.jpg

1164103.jpg

Ohje: Eirinn-pusero, Ulla 03/06
Lanka: Novita Nina, noin 650 g eli aika riittoisa lanka
Puikot: 4 ja 4,5 mm suorat ja pyöröt
Muuta: Tein ohjeesta poiketen tavallisen 8 silmukan palmikon xo-palmikon tilalle.

Kyllä tämän kanssa puurtaminen kannatti, vaikkakin taidan pitää vähän väliä ennen seuraavan isoon projektiin ryhtymistä.

Uusi moda tuli tänään. En oikein tiedä mitä tuosta lehdestä oikein ajattelisi. Neuleet ovat kyllä ihan kivoja, mutta minua ärsyttää se, että kotimaiset neuleohjeet, kotimaisille langoille on karsittu minimiinsä, yleensä kaulahuiveihin. Tiedän kyllä että novitalla on oma lehtensä ja langan voi aina vaihtaa, mutta silti. Kyseessä on kuitenkin suomalainen lehti. Eikä minun tuloilla ole varaa nuihin hulppean hintaisiin lankoihin, ainakaan neulepuseron tarvitsemaan määrään. Nyt kyllä oli ihan kivoja neuletakkeja, mutta nuo vauvaneuleet olivat lievä pettymys. Aivan kuin olisin nähnyt näitä samoja malleja jo aiemminkin, tuskin tulee mitään niistä toteutettua.