Harvinainen valoilmiö aiheutti kuvausrynnäkön pihalle ja yhden huivin kiivaan viimeistelyn. Jälleen siis kasa pikkutöitä kerralla. Koittakaa kestää.

4054731869_bae6230ee5.jpgSukkasatoon kertyi vielä kolmet aikuisen, yhdet 26 kokoiset sukat ja yhdet pikkuiset vauvasukat. Sinililat raitasukat seiskaveikasta, kärjestä aloitettu ja tiimalasikantapää. Menevät lahjakoppaan. Lasten sukissa on kaksinkerroin nalle coloria. Sitä sirkusväritystä. Vähän väri kesyyntyi kaksinkerroin, mutta neulepinta ei välttämättä ollut paras mahdollinen. Menee kuitenkin kumppareihin lämmikkeeksi. Puikkoina 5,0 mm ja silmukoita 8 puikolla. Piti minunkin testata tuota rasva nallea. Harmaan päivän piristykseksi mukaan tarttui tuota hilla väritystä (niin lakkahan on sellainen sana, mitä en hyväksy suolla kasvavan aarteen nimeksi. Mitenkä niitä lakkoja, kun ei meillä ole pohjoisessa töitäkään.) Kärjestä aloitetut ja tiimalasikantapää. Tein tuollaiset testisukat itselle, suht lyhyellä varrrella. Katotaan miten tuo lanka kestää käyttöä. Mukavan tuntuinen neuloa, langan lopuista syntyi pikkusukat.

Kun uusi Ulla ilmestyi, olin vaikuttunut. Jopa niin vaikuttunut, että puikoille pääsi heti miten nämä sukat.

4055473682_c28cd3944f.jpgMalli on siis Vellamo ja minä tykkään. Ihana malli. Suorastaan seesteinen. Lankana tähän meni ihan perus rasvaton nalle farkun sinisenä ja sitten sitä vaaleanrusehtavaa beesiä. Nallehan on vähän paksumpaa kuin alkuperäisohjeen lanka, mutta ihan hyvin se tähänkin meni 2,5 mm puikoilla. Tein vain vähemmän raitoja jalkaterään ja varteen. Tosin varressa enemmän kuin tiheys vaikutti se, että en ole viime aikoina hirveästi tykästynyt pitkävartisista sukista. Upea malli kaiken kaikkiaan ja voisin kuvitella tekeväni vaikka toisenkin värisenä.

Baktus, baktus. Vähän ehkä meni maku kyseisestä mallista, kun eilen kävelin postilaatikolta kotio, mutta no voiko tässä muuta sanoa, kuin että me elämme markkinatalouden hallinnoimassa maailmassa ja markkinajohtaja jyrää. No jokatapauksessa, itse en ole ollut hirveän innostunut mallista. En minä muutenkaan tykkää malleista, jotka on ihan perus perusta. Mielenkiinto ei oikein riitä niiden loppuun tekemiseen. Kuitenkin viime viikolla ostin kerän nallea ja aloitin niistä sukkaa. Muutaman kierroksen kudottuani aloin miettimään, että tämä on kyllä harvinaisen kivan väristä lankaa. Voisikohan sitä käyttää mihinkään muuhun. Silloin syttyi lamppu neulojan päähän ja päätin kokeilla baktusta.

4055472224_c09d0c4529.jpg

Kärkeä ei ollut kovinkaan monta kierrosta neulottuna, kun lähes pakkomielteinen ajatus toisestakin baktuksesta pakotti kaivelemaan lankalaatikkoa. Miehen sisko lahjoitti minulle pari kuukautta takaperin kaksi kerää novitan papagenaa. Ne aiheuttivat lievää ahdistusta, kun ei oikein tiennyt, että mihin ne voisi käyttää, pätkävärjättyä, täysmuovia ja vain kaksi kerää. Mitä niistä voisi tehdä. No baktuksen tietenkin.

4055472692_b138e452eb.jpgLilasävyisessä siis lankana nalle four season talvi ja puikoina 4,0 mm. Huivi on hieman muotopuoli, ilmeisesti malli on turhan helppo, kun lisäykset tai kavennukset ei ole osuneet kohdilleen. Lankaa meni noin 75 g, mikä on sikäli huvittavaa, että muka punnitsin kerän ennen kavennusten aloittamista, että silloin lankaa oli jäljellä reilu 70 g. Pitäisi vissiin harkita puntarin pattereiden uusimista. No ihan hyvän kokoinen tuosta tuli noinkin. Eikä pienoiset kauneusvirheet haittaa kaulanympärille sullottuna. Sinisessä lankana papagena ja puikkoina 5,0 mm. Mallihan löytyy täältä eikä Me-lehdestä. Pitää kaupata huivia miehen siskolle, josko kelpaisi. Väri ainakin on lähellä hänen talvitakkiaan, joten toivoa on.

Vauvan peitto odottaa kokoajaansa, mutta minulla on ongelma. Haluaisin virkata palaset yhteen, mutta minulla ei ole hajuakaan miten se tapahtuu. Ainakaan perus kiinteillä silmukoilla ei näytä hyvältä. Osaisiko joku vinkata mistä löytyisi simppelit ohjeet aiheeseen?

Aurinkoista viikonjatkoa.