Halutti tehdä vaihteeksi kirjoneuletta, lapasille ei sattuneista syistä ole akuuttia tarvetta ja kevätkin kolkuttelee, joten syntyi kämmekkäät.

1394296.jpg
Malli: Oma, sydänkuvio kirjasta Kirjokintaita ja -myssyjä (Eva Maria Leszner)
Lanka: Novita florica oranssi ja ruskea 36 g
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot (puikolla 18  silmukkaa)

Näistä tuli ihan kivat. Ajattelin ensin jotain hillitympää kuviota, mutta sisäinen pikkutyttö vei kuitenkin lopulta voiton. Kuviolla saisi kyllä ylisöpöjä vauvantamineita. Malli on tuollainen aika perinteinen. Ranteeseen tein muutaman kerroksen sileää ja sitten nurjan kierroksen. Ompelin sitten reunuksen, josko vaikka estäisi rullaantumisen (kuvassa kämmekkäitä ei ole vielä höyrytetty, joten reunus vähn nousee). Peukalolle tein päättelemällä aukon (10 silmukkaa). Yläreunuksen resoriin tein kierrettyjä oikeita silmukoita. Jostain on jäänyt takaraivoon ajatus, että se olisi jotenkin hienomman näköinen, vaikka ei se minusta hirveästi eroa tavis silmukoista. Teen ehkä jotain väärin. Ihan kivat näistä tuli ja passelisti toistaa kevättakkini värejä. Florica oli taas kivaa neulottavaa, tosin ihmettelen suuresti, onko jollakulla tosiaan hermoja tikuttaa tästä langasta kokonaisia puseroita, kirjoneuleena? Lanka kun on ohuutensa lisäksi niin löyhäkierteistä, että meinaa koko ajan säikeentyä.

Lesznerin kirja on kyllä mahtava. AnneM kirjoitti siitä blogissaan jo tammikuussa. Heti kohta minäkin sen kirjastosta bongasin, mutta se jäi tuolloin haaviston kirjan jalkoihin. Kirja on kyllä hieno paketti toinen toistaan kauniimpia kuvioita. Erityisesti pidän siitä, että siinä on myös tuollaisia pienempiä kuviokokonaisuuksia, joita voisi sommitella omiin tekeleisiin.

Jaahas huomenna olisi lankalauantai. Otin vähän ennakkoa jo eilen. Kävin tokmannilta hakemassa pois orvot khakin väriset tennesseet. Kaikkiaan niitä on 9 kerää, joista sopivasti puolet ja puolet eri värierää. Josko näistä tekisi sen miehen puseron. Ajattelin ensin tehdä samoksen lollipopista, se kun on halvennuksessa prismassa 1,5 euroa kerä, näille tuli kuitenkin sama kilohinta (siis 3 e/kerä). Ajattelin josko tuo täys puuvilla olisi vähän viileämpää ja laadukkaampaa. Tiedä sitten.

Mutta, mutta Oikein hauskaa pääsiäistä kaikille!